CREDIT: HYUNDAI MOTORS

Hyundai are discutii in faza incipienta cu Apple legate de urmatoare masina electrica

Actiunile Hynduai au crescut dupa ce au fost confirmate discutiile care ar marca intrarea Apple in lumea masinilior electrice

Se pare ca Apple face cativa pasi preliminari pentru proiectul sau de vehicule electrice. Conform rapoartelor recente ale unei publicatii sud-coreene, Hyundai a confirmat ca este in discutii cu Apple cu privire la dezvoltarea potentiala a unei masini complet electrice.

Potrivit Korea Economic Daily, acordul Apple si Hyundai Motor ar implica dezvoltarea unei masini electrice, precum si a bateriilor reincarcabile care sunt utilizate in vehiculele electrice. Se pare ca Hyundai revizuieste propunerea. Daca proiectul va continua, raportul arata ca Apple Car ar putea fi lansat in jurul anului 2027.

Conform unui tweet : “Apple construieste o masina electrica, confirma Hyundai. Hyundai a confirmat ca este in discutie cu Apple cu privire la dezvoltarea unei masini electrice, in urma unor rapoarte ca gigantul software dezvolta un vehicul cu conducere automata”

Citeste si articolul :   La ce sa ne asteptam de la evenimentul Apple „One More Thing”

Hyundai, la randul sau, a subliniat rapid ca nu s-a decis inca nimic final. Acest lucru a fost evidentiat printr-o declaratie a unui reprezentant al producatorului de automobile din Coreea de Sud la agentia americana de stiri CNBC. „Intelegem ca Apple discuta cu o varietate de producatori auto globali, inclusiv Hyundai Motor. Intrucat discutia este la inceput, nu s-a decis nimic ”, a spus reprezentantul.

De asemenea, producatorul auto a lansat o declaratie ulterioara, mentionand ca primeste cereri de cooperare de la o serie de companii. Similar cu comentariul producatorului auto catre presa americana, declaratia actualizata a Hyundai a subliniat ca nu au fost luate inca decizii finale. „Am primit solicitari de cooperare potentiala de la diverse companii in ceea ce priveste dezvoltarea vehiculelor electrice cu conducere autonoma, dar nu au fost luate decizii, deoarece discutiile sunt in stadiu incipient”, a remarcat producatorul auto.

 

Citeste si articolul :   Bitcoin versus Ethereum (partea II)

Conform unui tweet postat de un user pe Twitter: ” Apple inca intentioneaza sa construiasca un iCar. Aparentul sos secret:
– Au urmarit fluxul live din ziua bateriei lui Tesla;
– Au luat si notite;
– Apoi, aceste note au fost transmise exclusiv Reuters.

– Asa ca ar putea angaja, sperand sa inceapa productia pana-n 2025″

La care Elon musk a raspuns: ”   Ciudat, daca este adevarat.

– Tesla foloseste deja fosfat de fier pentru autovehiculele de gama medie fabricate in fabrica noastra din Shanghai.

– O monocelula este imposibila din punct de vedere electrochimic, deoarece tensiunea maxima este de ~ 100X prea mica. Poate ca au insemnat celule legate intre ele, cum ar fi acumulatorul nostru structural?”

 

Proiectul vehiculelor electrice Apple a fost zvonit de mult timp. Initial, facand valuri in urma cu aproximativ sase ani, initiativa a fost redusa, deoarece gigantul tehnologic a adoptat o abordare mai conservatoare in produsele sale. Cu toate acestea, un raport de Reuters de luna trecuta, care citeaza oameni care ar fi familiarizati cu aceasta chestiune, a declarat ca Apple urmarea sa produca un vehicul de calatori pana in 2024 cu o baterie „monocelulara” revolutionara.

Citeste si articolul :   PayPal va permite sa cumparati si sa vindeti criptomonede

Acest raport a fost intampinat cu multa emotie din partea tehnologiei si a vehiculelor electrice, desi veteranul vehiculelor electrice si CEO-ul Tesla, Elo Musk, au remarcat ca o baterie „monocelulara” este imposibila din punct de vedere electrochimic, deoarece tensiunea sa maxima ar fi prea mica. Ming-Chi Kuo, considerat pe scara larga ca fiind cel mai corect analist Apple de pe piata, a declarat, de asemenea, ca nu ar fi surprinzator daca programul vehiculelor electrice ale gigantului tehnologic sa fie lansat in jurul anului 2028, cu mult mai tarziu decat estimarile partajate de sursele Reuters.

Autor