Pretul Bitcoin atinge noi cote, prabusind piata bursiera

„Acesta ar putea fi pragul în care explodează mai sus într-un teritoriu necunoscut” – Erlam

Pretul bitcoin a crescut la un nou nivel istoric, crescand pentru prima data peste 21.000 de dolari.

Saltul brusc al pietei a cauzat dificultati in unele schimburi de criptomonede, deoarece comerciantii au cautat fie sa incaseze, fie sa obtina un profit rapid.

Rapoartele privind problemele cu Binance, cea mai populara bursa bitcoin din lume, au coincis cu cresterea record a pretului. Probleme au aparut, de asemenea, pentru a ajunge la Coinbase miercuri.

Bitcoin tranzactioneaza in prezent peste 20.500 USD, potrivit CoinMarketCap, ajungand sub 5.000 USD la inceputul acestui an.

Publicitate

Alte criptomonede majore au cunoscut, de asemenea, cresteri semnificative ale valorii, inclusiv Ethereum (eter), ripple (XRP) si litecoina crescand intre 4 si 7%.

Publicitate

Analistii de piata si expertii in criptomonede au declarat ca noul maxim istoric indica o tendinta mai larga legata de adoptarea pe scara larga a bitcoinului si rolul sau emergent ca activ de refugiu sigur in vremuri de incertitudine economica si politica.

Citeste si articolul :   Bitcoin scade sub 34.000 de dolari: Ce se intampla in continuare?

„Cresterea pretului este probabil un rezultat al investitorilor institutionali majori care s-au alaturat grupului si au achizitionat o parte din oferta limitata de bitcoin in mijlocul unei curse bull”, Gunnar Jaerv, COO First Digital

„Bitcoin nu mai este mirajul de odinioara – devine cu adevarat oaza din desert.”

Emiliano Grodzki, CEO interimar la operatiunea de extragere a bitcoinelor Bitfarms, a adaugat: „In putin mai putin de o luna, am vazut ca bitcoinul a atins in primul rand un nivel maxim din toate timpurile si acum rupe mult asteptata tinta de 20.000 de dolari, nu exista nicio indoiala – aceasta este una dintre cele mai interesante perioade de timp din istoria criptomonedelor pana in prezent. ”

Publicitate

Autor

Autor: Andrei Zoltan

Cineva care pierde prea mult timp la calculator, cautând cele mai noi trend-uri in tehnologie, telefonie, calculatoare si multe altele