Congestie nazala sau secretie nazala : cum ne dam seama daca este coronavirus

Capacitatea de a recunoaste o infectie cu coronavirus este deosebit de importanta astazi, deoarece permite recurgerea la tratament  in timp util .

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), cele mai frecvente simptome ale COVID-19 sunt febra, oboseala extrema, tuse uscata si pierderea gustului si al mirosului.

Dar numeroase studii si observatii au aratat ca simptomele covid pot fi mai extinse – de exemplu, acestea includ simptome ale tulburarilor digestive, precum si ale tulburarilor neurologice.

Raceala si congestia nazala pot fi, de asemenea, semne ale coronavirusului, desi pot fi confundate  si cu alte infectii respiratorii care sunt active in aceasta perioada a anului.

Publicitate

Cum ne dam seama daca am fost infectati sau nu cu noul coronavirus?

Secretii nazale

Express a citat medicii spunand ca o curgere a nasului ar putea fi un semn al infectiei cu coronavirus in cinci la suta din cazuri. In ciuda acestei raritati, Centrele SUA pentru Controlul si Prevenirea Bolilor considera raceala comuna ca fiind unul dintre primele semne ale infectiei cu coronavirus.

Citeste si articolul :   Pentru ce are nevoie organismul de calciu?

„Raceala, durerea faciala, mancarimea ochilor sunt simptome frecvente ale alergiilor sau racelii. Medicii avertizeaza ca acestea pot fi manifestari atipice ale COVID-19.

Publicitate

Acestia subliniaza ca este posibil sa se determine exact ce a cauzat curgerea nasului la o persoana numai cu ajutorul cercetarilor de laborator.

„Cu toate acestea, daca, in ciuda secretiei nazale , nu aveti febra constanta sau tuse persistenta, este cel mai probabil  sa aveti o raceala, nu  coronavirus”, spun expertii.

Congestie nazala.

Cand o persoana este infectata, aceasta este cauzata de virusuri   si bacterii: acesti agenti patogeni provoaca inflamatii in caile nazale, ceea ce duce la dezvoltarea edemului, care reduce semnificativ sau chiar blocheaza fluxul de aer prin nari.

Oamenii de stiinta avertizeaza ca te poti infecta cu noul coronavirus daca ai atins suprafete contaminate iar apoi duci mana la nas ,ochi sau gura. Congestia rezultata sugereaza covid.

Acum se stie  ca noul virus este capabil sa afecteze sistemul circulator al organismului, iar congestia nazala poate fi rezultatul expansiunii vaselor mari de sange sub influenta unei reactii inflamatorii care are loc ca raspuns la patrunderea acestuia in corp.

Citeste si articolul :   O doctorita infectata cu COVID-19 a dat in judecata 6 institutii pe motiv ca a fost internata cu forta. Asta dupa ce a apelat de bunavoie la Serviciul de Ambulanta. 

„Daca aveti secretii nazale  sau congestie nazala, este important sa urmariti cu atentie simptomele suplimentare. Durerile musculare si ale corpului, o tuse neobisnuita, diaree, febra, dureri de cap, dificultati de respiratie, dureri in gat, oboseala, pierderea mirosului si gustului sugereaza ca ati contractat noul virus, spun expertii.

Publicitate

Autor