Cum sa evitati deshidratarea la caldura daca nu puteti sa beti apa simpla

In anotimpul cald este crescuta  foarte mult probabilitatea de deshidratare, caracterizata prin astfel de simptome neplacute , cum ar fi ameteli, dificultati de respiratie, scaderea tensiunii arteriale, gura uscata , si asa mai departe.

Din pacate, unii nu vor deloc sa bea apa simpla (mai ales la temperatura camerei) si, daca sunteti doar unul dintre acei oameni, atunci puteti incerca alte modalitati de a scapa de deshidratare.

Adaugati fructe si legume in apa

Chiar si apa de la robinet de cea mai buna calitate nu are aproape niciun gust. Dar aceasta problema este foarte usor de rezolvat: adaugati felii de lamaie, fructe de padure, felii de menta sau castraveti in apa curata. Apa va dobandi un gust usor si placut de fructe sau legume proaspete, iar apoi o veti bea mai bine.

Mananca alimente bogate in apa

Vara este momentul alimentelor care contin multa apa. Acestea includ: pepeni verzi,  castraveti, struguri, fructe de padure  , etc. Sunt un calmant excelent al setei, ajuta la mentinerea hidratarii si sunt relativ sarace in calorii, astfel incat sa le puteti consuma frecvent. Cel mai important, nu uitati sa spalati toate fructele.

Reduceti consumul de cafea si alcool

Cafeaua si alcoolul – potolesc setea doar temporar si, in plus, contribuie la deshidratare, deoarece sunt diuretice puternice. Chiar si un frappuccino rece sau o sticla de bere, care pare a fi excelenta pentru racorire , de fapt, priveaza treptat corpul de umezeala de care are nevoie. Acelasi lucru este valabil si pentru ceaiul negru puternic si bauturile carbogazoase: consumul lor in timpul caldurii extreme nu este o idee buna.

Bea apa de cocos

Apa de cocos este un alt mare substitut pentru apa obisnuita, desi contine calorii (aproximativ 19 calorii la 100 de grame). Apa de cocos (de obicei vanduta in pungi de hartie cu paie in magazine) nu numai ca are un gust bun, dar este si foarte sanatoasa. Contine vitamine B, precum si electroliti importanti pentru organism (potasiu, magneziu de sodiu etc. ), care se pierd in timpul deshidratarii.

Limitati activitatea fizica

Cand suntem implicati activ in sport, pierdem mult lichid, asa ca la caldura extrema merita sa limitam activitatea fizica si antrenamentul la o intensitate mai mica. Combinatia dintre exercitii si caldura epuizanta poate duce la insolatie si la lesin. Este mai bine sa amanati antrenamentul pana seara tarziu sau dimineata devreme, cand temperatura aerului este putin mai scazuta.

Autor