Inflamatia colonului: 8 alimente de evitat

Inflamatia colonului sau colita este o afectiune digestiva care apare din cauza inflamatiei intestinului gros, a toxiinfectiei alimentare sau a infectiei parazitare. De fapt, doar un numar mic de cazuri sunt legate de dificultati circulatorii, afectiuni inflamatorii sau tratamente cu radiatii.

Multi oameni tind sa o confunde cu episoadele comune de diaree. Acesta este intr-adevar unul dintre principalele sale simptome. Dar, colita este o boala mai grava. Este aproape intotdeauna insotita de balonare, dureri abdominale si febra.

In plus, spre deosebire de alte probleme digestive, apare adesea in mod recurent si dureaza mai mult. Prin urmare, este esential sa cunoastem mai multe despre aceasta boala si sa stim ce alimente ii pot agrava simptomele.

8 alimente de evitat daca ai inflamatie la colon

Publicitate

1. Alimente prajite si alimente grase

Alimentele prajite si alimentele cu un nivel ridicat de grasimi pot agrava simptomele inflamatiei colonului. Pentru ca ingreuneaza digestia si cresc nivelul de inflamatie.

Citeste si articolul :   9 alimente care previn boala ficatului gras

Consumul lor excesiv creste contractiile intestinale. La fel si episoade de durere si diaree la persoanele care sufera de aceasta boala.

Consumul de fibre este intotdeauna benefic pentru o digestie optima. Dar pacientii cu colita ar trebui sa evite cele care provin din alimente precum cerealele integrale si semintele. Intr-adevar, acestea cresc productia de gaz in intestin si influenteaza aparitia balonarii si durerii.

3. Cafea si ceai

Pacientii diagnosticati cu aceasta tulburare ar trebui sa evite pe cat posibil bauturile cu cofeina. Aceasta include si ceaiul, deoarece aceasta substanta creste nivelul de inflamatie in colon si afecteaza procesul care are grija de evacuarea deseurilor.

Continuarea utilizarii acestuia poate agrava colicile si iritatia asociate cu aceasta tulburare.

In plus, deoarece tinde sa se acumuleze in organism, influenteaza procesele de eliminare a toxinelor.

Publicitate

4. Lapte si produse lactate

Laptele integral si produsele lactate sunt inamicii numarul 1 ai pacientilor care lupta impotriva inflamatiei colonului.

Acest lucru nu se datoreaza doar aportului lor mare de grasimi. Dar si continutului lor ridicat de lactoza.

Citeste si articolul :   5 bauturi bogate in vitamine pentru un sistem imunitar puternic

Desi nu toata lumea sufera de intoleranta la lactoza, cel mai bine este sa o reduceti cat mai mult posibil pentru a evita viitoarele complicatii ale colonului.

5. Mezeluri

Mezelurile  nu numai ca contin un nivel ridicat de grasimi, ci si o multime de sodiu si aditivi artificiali care cresc iritatia la nivelul intestinului. Ingerarea sa frecventa genereaza dificultati digestive si creste prezenta toxinelor in colon.

In plus, datorita componentelor pe care le contine, are un impact si asupra tendintei de a suferi de obezitate si boli inflamatorii.

6. Margarine

Margarina si untul sunt alimente care nu ar trebui sa faca parte din dieta persoanelor cu colita.

Contin prea multe grasimi trans si uleiuri hidrogenate. Cand sunt asimilate in organism, ele agraveaza inflamatia intestinului.

In plus, stimuleaza si productia de substante care cresc iritatia si durerea.

7. Fainuri rafinate

Fainurile rafinate sunt alimente inflamatorii care pot agrava severitatea simptomelor la pacientii cu probleme intestinale. Aceste alimente au fost supuse unor procese industriale. Acestea le-au facut sa piarda un numar mare de proprietati si substante nutritive.

Citeste si articolul :   Sapte alimente si bauturi care sustin sanatatea ficatului

Ca urmare, digestia lor este mai dificila si la unele persoane. Poate declansa chiar si reactii alergice. Cel mai ingrijorator lucru este ca sunt prezente in multe alimente de consum zilnic. Prin urmare, este dificil sa le eviti complet.

8. Bauturi racoritoare si alcool

Bauturile alcoolice si bauturile carbogazoase sunt destul de iritante pentru persoanele care sufera de colita si dificultati digestive.

Continutul lor ridicat de zaharuri rafinate, pe langa dioxid de carbon si coloranti, creste aciditatea si inflamatia.

In plus, sunt responsabili pentru simptome precum gaze, durere si diaree.

Publicitate

Autor