De ce este indicat sa consumam cel putin doua oua pe zi

„Nu mancati oua in fiecare zi, veti creste nivelul colesterolului!” Oamenii aud asta foarte des. Dar nu va faceti griji cu privire la oua la micul dejun. De fapt, consumul a doua sau trei oua pe zi este benefic .

1. Reduceti riscul bolilor cardiovasculare.

Ouale contin 400 mg de colesterol, care este cantitatea corecta. Nivelurile ridicate de colesterol cresc probabilitatea aparitiei bolilor de inima. Ouale nu cresc nivelul colesterolului in corpul nostru.

Doar o treime din colesterolul uman provine din alimente. Riscul de boli de inima este mare, motiv pentru care ouale sunt cea mai buna protectie pentru dumneavoastra.

2. Ajuta la prevenirea deficitului de folat.

Un ou contine 0,7 mg de vitamina B9, cunoscuta sub numele de acid folic. Lipsa acidului folic in timpul sarcinii poate afecta negativ sistemul nervos . Prin urmare, este recomandabil sa consumati oua daca doriti sa obtineti mai mult folat.

Publicitate

3. Incetiniti procesul de imbatranire.

Ouale incetinesc imbatranirea si dezvoltarea cancerului de piele. S-a descoperit ca ouale contin cantitati mari de pigmenti organici galbeni. Acesti pigmenti sunt bogati in carotenoizi (antioxidanti) care incetinesc procesul de imbatranire. Cu toate acestea, daca aveti de gand sa utilizati oua pentru intinerire, ar trebui sa studiati mai intai mai detaliat.

Articolul continuă după reclame

4. Reduceti riscul de cancer.

Consumul de oua zilnic va poate reduce riscul de cancer mamar cu 18%, potrivit cercetarilor. Aminoacizii, mineralele si vitaminele din alimente stimuleaza productia de estrogen la femei. Nivelurile ridicate de estrogen cresc dezvoltarea agentilor patogeni care previn cancerul la san. Cu alte cuvinte, ajuta la oprirea bolii.

Citeste si articolul :   Are iertarea si o latura intunecata?

5. Mentineti pielea, parul si ficatul sanatosi.

Ouale sunt bogate in vitamina B12 si proteine. Acesti nutrienti sunt fundamentul parului si pielii sanatoase. Cercetarile au aratat ca proteinele din galbenus de ou repara parul deteriorat.

6. Sanatatea ochilor

Stiati ca ouale va afecteaza ochii? Sunt bogate in vitamina A si lactoza. Suportul pentru vitamina A protejeaza ochii de radicalii liberi.

7. Slabeste rapid.

Alimentele cu un indice glicemic ridicat cresc nivelul glicemiei. Prin urmare, daca doriti sa slabiti, mancati alimente cu un indice glicemic scazut, cum ar fi ouale.

8. Protejeaza-ti creierul si sustine-ti metabolismul.

Ouale contin metaboliti – substante care ajuta la arderea grasimilor. Exista, de asemenea, substante responsabile de transmiterea stirilor catre creier si sistemul nervos. Sanatatea mintala poate afecta negativ si memoria femeilor insarcinate. Doua oua pe zi sunt o modalitate usoara de a evita aceste probleme.

9. Oase sanatoase si niveluri crescute de calciu

Stim ca vitaminele si calciul sunt esentiale pentru oasele si dintii omului. Calciul si proteinele sunt strans legate, iar aceste substante afecteaza metabolismul celuilalt. Ouale sunt, de asemenea, bogate in vitamina D, un ingredient important care absoarbe calciu.

Autor