5 beneficii pentru sanatate ale ardeiului gras despre care este posibil sa nu stiti

Ardeii grasi sunt o leguma vibranta si suculenta care este folosita intr-o mare varietate de feluri de mancare intr-o mare varietate de bucatarii din intreaga lume. Pe langa gustul dulce placut, acest ardei are multe beneficii pentru sanatate care merita cu siguranta consumate mai des. Iata cateva dintre ele.

Ardeiul imbunatateste vederea

Ardeiul gras este o sursa bogata de carotenoizi, care nu numai ca ofera o culoare stralucitoare legumelor, ci si imbunatatesc acuitatea vizuala, reduc efectele nocive ale mediului asupra ochilor si, de asemenea, ii protejeaza de multe boli periculoase care pot duce la orbire. . Prin urmare, daca doriti sa mentineti o vedere buna pentru anii urmatori, sau chiar sa o imbunatatiti, asigurati-va ca includeti ardeiul gras in dieta dumneavoastra.

Intareste sistemul imunitar

Datorita continutului ridicat de vitamina C (250 de miligrame la 100 de grame de produs), ardeiul gras intareste perfect sistemul imunitar. Desigur, consumul regulat de ardei nu garanteaza ca nu veti avea niciodata o raceala, gripa sau alta boala infectioasa. Cu toate acestea, alimentele cu vitamina C, inclusiv ardeii, pot ajuta la reducerea severitatii bolii si la accelerarea recuperarii.

Ajuta la combaterea supraponderalitatii

Ardeii grasi au un continut scazut de calorii si grasimi si reprezinta o gustare grozava pentru cei care incearca sa slabeasca. Aceasta leguma poate fi consumata singura, amestecata cu alte legume pentru o salata usoara sau combinata cu hummus pentru o gustare hranitoare.

Imbunatateste starea de spirit

Deoarece ardeiul gras este o sursa de vitamina B6, ei sunt grozavi pentru a va ridica moralul. Acest lucru se datoreaza faptului ca vitamina B6 este implicata in sinteza neurotransmitatorilor precum dopamina si serotonina, care sunt adesea denumiti hormoni ai fericirii, placerii si satisfactiei.

Combate insomnia

De asemenea, datorita vitaminei B6, ardeiul gras poate ajuta in lupta impotriva insomniei, deoarece afecteaza productia de melatonina – „hormonul somnului”. In plus, utilizarea ardeiului  imbunatateste starea sistemului nervos, ceea ce are si un efect pozitiv asupra calitatii odihnei noptii.

Imbunatateste starea pielii

O alta proprietate importanta a vitaminelor B gasite in ardeiul gras este de a imbunatati starea pielii, parului si unghiilor. Aceste substante protejeaza pielea, parul si unghiile de efectele nocive ale radicalilor liberi, previn dezvoltarea ridurilor, asigura hidratarea necesara etc. Prin urmare, toti cei care viseaza la par luxos, piele neteda si sanatoasa si unghii puternice ar trebui sa manance ardei mai des.

Autor