4 motive pentru care nu ar trebui sa bei cafea pe stomacul gol

O ceasca de cafea aromata dimineata este un ritual pentru multi oameni. Ea revigoreaza si ajuta la trezire in cele din urma. In plus, cafeaua este benefica pentru sanatate, protejeaza impotriva depresiei si a bolii Alzheimer. Aceasta bautura poate reduce chiar durerea musculara dupa exercitii.

Dar chiar si cei mai loiali cunoscatori ai unei bauturi de cafea nu stiu la ce duce o ceasca de cafea atunci cand este consumata pe stomacul gol:

1. Disconfort la stomac.

Consumul de cafea pe stomacul gol este un test serios pentru un organism abia trezit. Luand prima lovitura, stomacul, asa cum ar trebui, secreta acid clorhidric, care este necesar pentru procesarea fluidului. Chiar si cateva saptamani la rand cu cafea inainte de micul dejun se vor simti mai intai cu disconfort in stomac si cu timpul si probleme serioase in activitatea intregului organism.

2. Reduce nivelul de cortizol.

Consumul de cafea pe stomacul gol va poate perturba ritmul circadian. Pur si simplu, corpul tau elibereaza cortizol dimineata, ceea ce te ajuta sa te simti alert si activ.

Cafeaua de dimineata pe stomacul gol inhiba actiunea hormonului si in timp corpul fara „dopaj” nu mai este capabil sa se trezeasca si sa se angajeze activ in munca.

3. Indeparteaza mineralele importante.

Cafeaua de dimineata poate fi daunatoare organismului, deoarece ajuta la eliminarea calciului, potasiului si magneziului din organism.

4. Creste anxietatea.

Da, oamenii simt anxietate cand beau cafea pe stomacul gol. Motivul pentru aceasta este simplu: cofeina stimuleaza raspunsul la lupta sau fuga. Va va oferi palpitatii cardiace, transpiratie si anxietate.

In cele din urma:

Pentru a evita problemele de stomac, este mai bine sa nu beti cafea pe stomacul gol. Se bea dupa micul dejun. Ora corecta pentru a savura bautura preferata este de la 9.30 la 11.30. Atunci cafeaua va aduce beneficii si energie suplimentara organismului.

Publicitate

Publicitate

Autor