Nu mai arunca cojile de oua, iata 6 moduri de a le folosi

Data viitoare cand spargi cateva oua pentru a face o omleta sau o prajitura, te vei gandi de doua ori inainte  sa arunci cojile. Le  poti folosi in multe moduri diferite.

Iata diverse utilizari ale cojilor de oua care iti vor face viata mai usoara

Puteti folosi coji de oua pentru a va fertiliza gradina

Desi poate parea surprinzator la inceput, cojile de oua va pot ajuta foarte bine sa va intretineti gradina. Pentru a face acest lucru, lasati-le sa se usuce intr-un castron inainte de a le zdrobi si a le transforma in bucati mici. In timpul primaverii, le poti planta in solul gradinii tale pentru a oferi aciditate si calciu, elemente majore pentru fertilizarea solului.

Puteti folosi coji de oua pentru a va desfunda canalele de scurgere

Sa lamurim de la bun inceput ca nu este vorba despre a arunca tone de coji de oua in canalizare. O mana mica va fi suficienta pentru a va desfunda conductele.

Pentru a face acest lucru, zdrobiti 8 pana la 10 coji de oua folosind un mojar pentru a le transforma in pulbere. Se adauga un pahar de otet alb si altul de apa fierbinte. Turnati totul in scurgerea chiuvetei si lasati-l sa stea timp de 1 pana la 2 ore inainte de a turna apa clocotita de data aceasta pentru a clati teava.

De asemenea, puteti vana daunatori cu coji de oua

Ce poate fi mai enervant decat daunatorii care degradeaza plantele si florile din gradina. Vestea buna este ca cojile de oua le vor putea alunga. Asadar, daca sunteti pe cale sa va consumati ouale sau sa le folositi pentru gatit, amintiti-va intotdeauna sa pastrati cojile.

Citeste si articolul :   Cum se face un sos de rosii gustos? Adaugati acest ingredient uimitor

Folositi coji de oua pentru a imbunatati aroma cafelei

Daca intentionati sa reduceti amaraciunea cafelei, puteti folosi acest truc. Intr-adevar, cojile de oua pot indulci aceasta bautura de dimineata si, prin urmare, o pot face mai gustoasa. Pentru a face acest lucru, amestecati bucatile de coaja de ou cu zatul de cafea si apoi filtrati-l ca de obicei.

Folositi coji de oua ca masca de fata

Cititi corect, este posibil sa va hraniti pielea fetei folosind coji de oua. Oricat de surprinzator ar parea! Pentru aceasta, nu ai nevoie decat de o singura coaja de ou, pe care o vei reduce la o pulbere fina si pe care o vei adauga intr-un albus pe care apoi il vei bate. La final, aplica pe fata amestecul obtinut, lasa-l sa se usuce si apoi clateste cu apa rece. Pielea ta va recapata un aspect mai tanar.

Folositi coji de oua pentru a va hrani rosiile

Dupa cum am mentionat mai devreme, cojile de oua sunt bogate in calciu. Un mineral de care rosiile au nevoie pentru a creste bine. Pentru a face acest lucru, pur si simplu adaugati o jumatate de coaja de ou la plantare si acoperiti-o cu o cantitate mica de pamant inainte de a planta rosiile in ea.

Citeste si articolul :   Cand incepe Postul Craciunului in 2020. Zilele cu dezlegare la peste

Folosirea cojilor de oua este cel putin surprinzatoare, motiv pentru care nu putem decat sa va sfatuim sa le pastrati. Se mai pot folosi!

Autor