Crema de casa cu vitamina E pentru vergeturi

Pielea este un organ uimitor. Nu numai ca protejeaza efectiv corpul de penetrarea externa, de radiatiile ultraviolete, dar are si elasticitate.

Se intinde cand este necesar, se vindeca cand este ranita. Este adevarat, pielea nu poate face fata intotdeauna cu cantitatea de daune.

Daca daunele sunt   suficient de mari, celulele epiteliale nu au timp sa se inmulteasca si defectul este inlocuit cu tesut conjunctiv.

Toata lumea stie ca o mica zgarietura este acoperita cu piele si o cicatrice ramane dintr-o rana mare. O cicatrice este o bucata de tesut conjunctiv care a inlocuit epiteliul.

Publicitate

Aceasta zona difera prin proprietati de restul pielii: nu se bronzeaza, nu se intinde, nu exista receptori in aceasta zona si nu are sensibilitate.

Intinderea pielii nu duce intotdeauna la formarea vergeturilor. Nu sunt formate la fiecare femeie, nici macar in timpul sarcinii. Uneori, dupa nastere, nu exista vergeturi pe corp, dar in timpul hranirii acestea apar pe san.

Citeste si articolul :   Alimente care previn boala ficatului gras

In 10% din cazuri, adolescentii intampina deja vergeturi, apar la sportivi in timpul antrenamentului activ, dar, dimpotriva, pot aparea si la o persoana cu boala endocrina.

Vitamina E (tocoferol) este o componenta esentiala pentru mentinerea pielii sanatoase si frumoase a fetei si a corpului. Se numeste vitamina tineretii si a frumusetii.

O astfel de definitie i-a fost data pentru proprietatile sale de vindecare, deoarece, patrunzand in organism, stimuleaza procesele de regenerare si reinnoire celulara, previne imbatranirea pielii, isi pastreaza si isi mentine frumusetea.

Pe unul dintre forumurile pentru femei, doamnele au fost foarte laudate pentru o crema de casa complet simpla, care consta din doar trei ingrediente ieftine cumparate de la o farmacie.

Are proprietati excelente de hranire a pielii si anti-imbatranire. Doamnele au recomandat utilizarea cremei nu numai pentru fata, ci si pentru corp si maini.

Cum sa faci o crema pentru vergeturi cu propriile maini?

Vei avea nevoie de :

– 40 de grame de unguent de calendula;

– 5 ml de vitamina E;

Citeste si articolul :   Cele mai des intalnite probleme de cuplu

– 5 ml vitamina A.

Ce trebuie sa facem:

Intr-un borcan curat, trebuie sa scoateti  unguentul de calendula din tub, adaugati (cu o seringa) cinci ml din ambele vitamine in crema, amestecati bine cu un maner curat de lingura.

Depozitati crema finita cu capacul bine inchis intr-un loc racoros, de exemplu, in usa frigiderului. Dar, ca toate cremele facute manual acasa, este mai bine sa le pastrati pentru o perioada scurta de timp.

Contraindicatii pentru utilizare.

Crema are si contraindicatii, in ciuda numeroaselor sale avantaje. Desigur, in primul rand, aceasta este o alergie la componentele sale – orice, nu numai pielea. Dar puteti incerca crema gata facuta inainte de a o aplica, pe incheietura mainii.

Aplicati crema pe incheietura , asteptati cateva minute. Nu exista mancarime si roseata in acest loc – puteti folosi crema pe fata, decolteu si asa mai departe.

Publicitate

Publicitate

Autor