Klaus Iohannis, anunt dupa vizita efectuata la Spitalul Fundeni

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, a vorbit despre pandemia de coronavirus si despre masurile restrictive luate de catre Guvern.

Iohannis, anuntul momentului!

Seful statului a anuntat duminica dimineata ca Romania a dublat numarul de paturi de la terapie intensiva, de la inceputul pandemiei si pana acum.

„Numarul de decese este, in continuare prea mare. La fel, presiunea pe sectiile de Teapie Intensiva. Am decis, impreuna cu Ministerul Sanatatii, sa intarim capacitatea aceste spitale. Sa crestem capacitatea sectiilor ATI COVID. Masurile luate de catre Guvern sunt corecte si juste. Le-am transmis medicilor ca efortul lor este apreciat si ca salveaza vieti.

Am vizitat si sistemul modular dedicat copiilor de la Fundeni. E dotat la standarde inalte. Acest centru de Oncoligie e rezultatul colaborarii dintre spitalul Public si mediul privat. Vreau sa le multumesc tuturor celor care sprijina activitatea medicilor pe timp de pandemie.

Ministrul Sanatatii mi-a prezentat raportul preliminar de control asupra spitalelor COVID si non COVID. Desi sunt semne pozitive, mai avem inca mult de luptat impreuna, noi toti, pentru a tine aceasta pandemia sub control. Pana la vaccinul anti COVID, doar masurile sunt eficiente pentru a impiedica raspandirea virusului. Haideti sa ii sprijinim pe medici in acest efort urias de salvarea a natiunii.

Citeste si articolul :   Suntem intr-un veritabil val doi al pandemiei. E nevoie de rezerve de medicamente

Din martie pana acum am dublat numarul de paturi de la ATI pornind de la un numar mare in comparatie cu alte tari. Din pacate, nu e suficient. In fiecare saptamana se adauga zeci de noi paturi de ATI. Vom continua in acest ritm. Vrem sa fim cu un pas inaintea pandemiei la acest capitol”, a declarat presedintele Romaniei, Klaus Iohannis.

Autor