Mesajul presedintelui Iohannis de Ziua Internationala a Drepturilor Copilului

Protejarea copiilor si a tinerilor trebuie sa se regaseasca si in salile de judecata, unde orice forma de violenta si abuz sa fie aspru pedepsita, declara Klaus Iohannis: „Bataia nu e rupta din Rai!”.

„Stigmatizarea, discriminarea si abuzurile, din pacate, sunt probleme reale, grave, care nu pot fi sub nicio forma tolerate”, spune Klaus Iohannis, dupa ce a avut o intalnire presedintele Autoritatii Nationale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilitati, Copii si Adoptii, Madalina Turza, si cu Presedintele Consiliului Tinerilor Institutionalizati, Andreeas Novacovici, cu ocazia Zilei Intrernationale a Drepturilor Copilului.

El precizeaza ca, anual, 16.000 de copii sunt victime ale abuzului, neglijarii, exploatarii si oricarei alte forme de violenta.

„Avem obligatia sa constientizam traumele la care sunt supusi acesti copii si sa folosim toate instrumentele, inclusiv cele legale, pentru a le preveni. Bataia nu e rupta din rai! M-am bucurat sa constat ca, in ultima vreme, societatea civila coopereaza indeaproape cu Autoritatea Nationala pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilitati, Copii si Adoptii, reusind astfel sa aduca vocea celor vulnerabili mai aproape de decidenti. Fiecare copil trebuie sa fie protejat si sa aiba sanse egale de a-si atinge potentialul. De aceea, principiile non-discriminarii, dreptul la viata si dezvoltare, respectul fata de opiniile si interesele copiilor trebuie sa se afle constant pe agenda publica, sa se regaseasca in practicile institutiilor de orice fel, dar si ale cetatenilor in viata de zi cu zi”, transmite seful statului.

Potrivit presedintelui, „protejarea copiilor si a tinerilor trebuie sa se regaseasca si in salile de judecata, unde orice forma de violenta si abuz sa fie aspru pedepsita”.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.