Un pahar de vin pe zi este cel mai bun mod de a te proteja la batranete

Imaginati-va daca consumul zilnic de alcool ar putea prelungi viata? Este greu de crezut, nu-i asa, mai ales ca ni s-a spus intotdeauna ca alcoolul este nesanatos.

Un studiu publicat recent , a aratat faptul ca consumul de alcool in fiecare zi te poate ajuta sa iti prelungesti batranetea.

Un studiu realizat de Institutul pentru tulburari de memorie si tulburari neurologice de la Universitatea din California a urmarit persoane cu varste cuprinse intre 90 si 99 de ani. Iata ce rezultate au descoperit:

Un studiu plin de surprize.

Publicitate

Studiul a implicat peste 1.600 de persoane . Cercetatorii i-au vizitat pe cei mai in varsta participanti la fiecare 6 luni pentru a le monitoriza dieta, istoricul medical si rutina.

Una dintre principalele descoperiri care i-au interesat pe multi a fost ca oamenii care au baut cantitati moderate de alcool sau cafea au ajuns sa traiasca mai mult decat cei care nu au consumat-o. O alta constatare importanta a fost ca persoanele supraponderale la varsta de 70 de ani traiau mai mult in comparatie cu persoanele normale sau subponderale.

Citeste si articolul :   De ce apar pietrele la fiere. Care este tratamentul litiazei biliare

Se asteapta ca multi americani sa traiasca pana la 103 ani si pana la mijlocul secolului vor exista aproximativ 8-10 milioane de oameni in America care au peste  90 de ani. In timp ce mai multi oameni ajung la varsta de  90 de ani, trebuie acordata mai multa atentie calitatii vietii decat cifrelor, potrivit dr. Claudia Cavas, profesor de neurologie .

„Vedem un grup minunat de oameni care mentin abilitati cognitive si motorii excelente. Acesti oameni sunt inspirati – beau vin, beau cafea, se ingrasa, dar fac miscare si isi folosesc creierul “.

“Vorbesti serios? Vinul in fiecare zi ma va face sa traiesc mai mult?”

Credeti sau nu, dar da! Un factor care va poate permite sa traiti o viata mai lunga poate fi consumul a doua pahare de bere sau vin in fiecare zi.

Se pare ca acest lucru poate reduce riscul de deces prematur cu 18%.Medicii spun : „Nu avem  nicio explicatie pentru acest lucru, dar cred cu tarie ca consumul modest de alcool creste speranta de viata”.

Articolul continuă după reclame

Potrivit unor surse , consumul zilnic de cantitati moderate de alcool – fara a compromite activitatea fizica si o dieta echilibrata – poate reduce riscul de boli de inima, diabet si accident vascular cerebral ischemic. Limita recomandata este un pahar pe zi pentru femei si doua pe zi pentru barbati. O bautura poate fi definita ca:

Citeste si articolul :   Asta se intampla cand mananci telina in fiecare zi timp de o saptamana

– bere: 355 mililitri.

– vin: 148 mililitri.

– bauturi spirtoase distilate: 44 mililitri.

Asadar, ia-ti un pahar de vin la cina sau o sticla de bere. Dar moderarea este cheia succesului. Asadar, respectati doza recomandata.

Ce altceva este un factor pentru o viata lunga?

In mod surprinzator, supraponderalitatea te poate ajuta si sa traiesti mai mult. Desigur, nu este vorba despre obezitate, dar cantitatea potrivita de exces de greutate va poate reduce sansele de deces precoce cu trei procente. Dupa cum spun medicii , „Este bine sa fii subtire cand esti tanar, dar este foarte rau sa fii subtire cand esti batran”.

Factorul geneticii in general pentru sanatatea umana si longevitate joaca cu siguranta un rol important. Cu toate acestea, exista si alte activitati care pot afecta cat de mult traiesti. Daca aveti un hobby sau practicati activitate fizica in fiecare zi, ar putea fi o idee buna sa continuati aceste activitati pe masura ce imbatraniti.

Citeste si articolul :   Cinci bauturi pentru a imbunatati functionarea creierului si a sistemului nervos

S-a constatat ca persoanele care au petrecut doua ore din zi practicand hobby-urile sale si-au redus sansele de deces prematur cu 21%. In ceea ce priveste exercitiul fizic, 15 pana la 45 de minute de exercitiu va pot reduce riscul cu aproximativ 11%.

Comunicarea si viata sociala joaca, de asemenea, un rol important in speranta de viata. Oamenii care traiesc mai mult au mai multi prieteni .

Asa ca ai grija de prietenie si de cei dragi; te vor ajuta sa traiesti mai mult. Si nu va refuzati un pahar de vin in fiecare zi!

Publicitate

Autor