Cum sa evitati hipertensiunea arteriala

Hipertensiunea arteriala (hipertensiune) este o problema cu care se confrunta aproape jumatate din populatia lumii. Adesea oamenii ignora simptomele alarmante ale hipertensiunii arteriale, iar aceasta uneori duce la situatii critice.

Pentru a evita probleme, trebuie sa intelegeti in mod clar ce anume determina o crestere a tensiunii arteriale.

United States Heart Association a dezvoltat un ghid concis care enumera principalii factori care influenteaza citirile tensiunii arteriale.

Masurare gresita

Datorita necunoasterii unui algoritm clar de masurare a tensiunii arteriale, o persoana risca sa obtina un rezultat incorect.Desigur, numai un medic poate masura in mod ideal tensiunea arteriala cu un minim de erori, dar o puteti face singur acasa.

Publicitate

Inainte de a masura tensiunea arteriala, pacientul nu trebuie sa bea ceai negru sau cafea tare cu cel putin o jumatate de ora inainte de masurare.

Inainte de a pune manseta pe dispozitiv, ar trebui sa va opriti si sa respirati adanc.

Nu fuma. De asemenea, este foarte important sa goliti vezica urinara pentru a obtine rezultatul cel mai precis.

Este recomandat sa nu va incrucisati picioarele sau sa le puneti una peste altu. In timp ce procedura este in desfasurare, nu vorbiti.

Un alt motiv care creste tensiunea arteriala este administrarea anumitor medicamente.

Pot provoca o crestere a tensiunii arteriale.  Decongestionantii, care vizeaza ameliorarea congestiei nazale, au un efect similar.

Alcoolul si cofeina

Alcoolul este complet contraindicat la pacientii cu hipertensiune. Consumul excesiv de cafea duce, de asemenea, la hipertensiune arteriala.

De obicei, medicii nu recomanda sa beti mai mult de 3 cani de bauturi pe baza de cofeina pe zi si, in caz de hipertensiune, este mai bine sa le excludeti din meniu.

De asemenea, trebuie avut in vedere faptul ca o serie de suplimente alimentare, precum si diferite plante medicinale pot creste tensiunea arteriala.

De exemplu, acest efect se observa la lemn dulce.

Unele antidepresive cresc, de asemenea, tensiunea arteriala.

In special, atunci cand se iau inhibitori de monoaminooxidaza (IMAO), se recomanda evitarea consumului de alimente care contin tiramina (carnati, soia, branzeturi vechi).

Autor