Omul si calul. Poate cea mai frumoasa pilda despre prietenie

Am gasit pe internet o pilda frumoasa despre prietenie. Nu stiu cine a scris-o, dar m-am gandit sa o impartasesc cu voi, dragi prieteni. Se spune ca om bun la suflet avea un cal cu care isi facea treburile prin gospodarie si care il ajuta sa lucreze si sa aduca un banut la familie.

Iata pilda:

Acest om lucra cu calul lui cand deodata a venit o furtuna mare…toata lumea fugea sa se refugieze de ploaie dar cu toate acestea a stat langa calul sau si l-a imbratisat foarte puternic.”

“Statea langa prietenul lui in ploaie…Cand s-a oprit ploaia domnul a realizat ca ma uitam la el si mi-a zambit spunandu-mi ca trebuie sa aibe grija de prietenul sau. …Cu un zambet pe care iti ajungea la suflet.”

Morala nu uita niciodata de prietenii adevarati in vremuri de Furtuni cand acestia te-au ajutat in vremuri de soare.

Relatia om-cal:

Caii sunt animalele care reusesc sa creeze o legatura foarte stransa cu oamenii, carora le ofera fidelitate si respect. Simbol al curajului si gratiei, calul este, fara nici un dubiu, cel mai fidel prieten al omului. Inteligenta si blandetea cailor te vor surprinde.

Citeste si articolul :   Pilda celor patru lumanari. O citesti in cateva secunde si iti va fi de ajutor intreaga viata

In momentul in care vede ca este hranit la timp, curatat, ingrijit si i se vorbeste cald, bland si constant, calul va fi loial si va da tot pentru stapanul sau.

Autor