Ce este laptele normalizat si care sunt beneficiile sale?

Magazinele vand lapte normalizat, dar nu toata lumea stie exact ce este. Exista vreun beneficiu in acest produs si in ce este diferit de laptele proaspat de vaca? Acest produs are avantajele si dezavantajele sale.

Ce inseamna laptele normalizat ?

Acesta este laptele, in care procentul continutului de grasime a fost adus la o anumita norma. Continutul de grasime al laptelui este indicat pe ambalaj. Acesta variaza de la 2,5 la 6%.

Procentul necesar de continut de grasime al produsului se obtine:

Publicitate

amestecarea laptelui cu continut diferit de grasimi;

sterilizare. Se aduce la fierbere de mai multe ori;

pasteurizare. Se pastreaza la o temperatura de 65-70 de grade timp de aproximativ 30 de minute;

separare. Acesta este tratamentul mecanic al laptelui, in urma caruia este impartit in lapte degresat si smantana. In acelasi timp, laptele proaspat este separat de impuritatile mecanice si naturale.

Un produs obtinut din lapte praf poate fi numit si normalizat daca procentul de continut de grasime din acesta corespunde standardelor declarate.

Care este diferenta dintre un astfel de lapte si unul proaspat

Laptele normalizat este tratat termic, ceea ce inseamna ca are o durata mai mare de valabilitate. Datorita acestei prelucrari, toate microorganismele care pot dauna sanatatii umane mor in lapte.

Laptele procesat este inodor. Spre deosebire de cel proaspat.

Laptele normalizat cu o perioada scurta de valabilitate – cel mai util produs dintre cele care au fost procesate.

Acest produs poate fi realizat prin adaugarea de apa in laptele praf, ceea ce inseamna ca este posibil sa nu aiba legatura cu laptele proaspat. Si cumparatorul nu va sti despre asta.

Care sunt beneficiile laptelui normalizat?

Daca nu este facut din pulbere, atunci acest tip de lapte retine calciu, fosfor, potasiu, vitamine si alte substante utile. Iar microorganismele daunatoare, inclusiv salmoneloza, mor dupa tratament special.

Laptele normalizat  este un produs procesat. Este necesar ca bautura sa nu se strice intr-un timp scurt. In acest caz, laptele este eliberat de mirosuri si impuritati straine.

Citeste si articolul :   Care sunt beneficiile sucului de rosii?

Consumatorii doresc sa cumpere lapte bogat in elemente sanatoase, pastrandu-l in acelasi timp fara impuritati si bacterii daunatoare.

Publicitate

Autor