5 alimente care dauneaza sistemului imunitar

O dieta bine echilibrata cu alimente bogate in nutrienti ajuta sistemul imunitar sa functioneze corect si sa ne protejeze organismul de substantele si celulele straine. Exista insa alimente care nu aduce beneficii de aparare organismului nostru, ci mai degraba, dimpotriva, il  distruge. Iata cateva alimente si bauturi care dauneaza sistemului imunitar.

Alcool

Alcoolul submineaza sistemul imunitar prin reducerea numarului de celule care pot lupta impotriva infectiilor, precum si provocand inflamatii, care pot duce la dezvoltarea multor boli periculoase. Prin urmare, este recomandat sa consumati bauturi alcoolice cu moderatie, dar este mai bine sa le inlocuiti cu ceva mai util: ceai de plante, apa cu fructe si menta.

Alimente bogate in zahar

Potrivit unui studiu realizat de oamenii de stiinta , consumul excesiv de alimente bogate in zahar poate dauna sistemului imunitar. Alimentele bogate in zahar includ prajiturile, dulciurile, conservele de fructe in sirop,  fructele uscate si sucuri de fructe. Nu este deloc necesar sa refuzati aceste produse, principalul lucru este sa nu le mancati in exces  in fiecare zi.

Produse lactate

Pentru majoritatea oamenilor, produsele lactate sunt sanatoase, dar pentru unii pot provoca o reactie alergica, probleme intestinale si inflamatii care pot afecta negativ sistemul imunitar. In acest sens, persoanele cu intoleranta la lactoza si proteine din lapte ar trebui sa se abtina de la consumul de lapte, unt, branza, inghetata, iaurt si asa mai departe.

Publicitate

Alimente procesate

Alimentele procesate, cum ar fi  sucuri de fructe cumparate din magazin, carnati  , contin adesea prea mult zahar, grasimi si sare, facandu-i prieteni rai  pentru sistemul nostru imunitar si cresc riscul de obezitate, cancer si boli de inima. .

Fast food

O alta modalitate de a submina sistemul imunitar   este consumul frecvent de fast-food: burgeri, cartofi prajiti, shaworma si asa mai departe. Aceste alimente sunt sarace in nutrienti, dar bogate in grasimi si sare, asa ca in schimb consumati mai des cereale integrale, fructe, legume, leguminoase si peste gras.

Alimente bogate in sare

Multe studii arata ca, pentru functionarea normala a sistemului imunitar, trebuie sa consumati mai putina sare , deoarece alimentele bogate in sare pot face corpul uman mai vulnerabil la infectiile bacteriene . Dar este imposibil sa excludeti complet sarea din dieta, deoarece este foarte importanta pentru muschi si sistemul nervos.

Autor