Doliu in lumea artistica din Romania. S-a stins la doar 59 de ani

Doliu in lumea artistica din Romania. Artistul Paul Popescu s-a stins din viata la varsta de 59 de ani.

Cunoscutul sculptor, Paul Popescu, a decedat intr-un spital din Capitala. Barbatul se lupta in ultimul timp cu probleme de sanatate. Acesta a suferit cateva interventii chirurgicale pe cord.

”Filiala Targu Jiu a UAP din Romania anunta cu tristete trecerea la cele vesnice a colegului Paul Popescu.

Paul Popescu a fost un artist vizual – sculptor profesionist, membru al UAP din Romania, avand o activitate artistica nationala si internationala recunoscuta, cu un portofoliu de realizari artistice important, realizat in tara si in afara ei, fiind premiat la diferite concursuri sau evenimente culturale, participand in calitate de artist sau curator in Simpozioane Nationale si Internationale de Sculptura.

Publicitate

A fost un om implicat in dezvoltarea vietii culturale si a invatamantului de arta din Targu Jiu, fiind in diferite perioade profesor de sculptura la Liceul de Arte ”Constantin Brailoiu” din Targu Jiu, profesor asociat in cadrul Universitatii ”Constantin Brancusi” din Tg-Jiu, director al Centrului ”Constantin Brancusi” si presedinte al Asociatiei Gorj a Artistilor Profesionisti din Romania (UAP din Romania). In calitatea sa de director al Centrului Brancusi, a initiat infiintarea Simpozionului de Sculptura ”Brancusiana”, fiind si curator al primelor editii.

Orasul Targu Jiu gazduieste mai multe lucrari de for public din diferite editii si busturi ale unor personalitati semnate de sculptorul Paul Popescu, care vor ramane ca marturie a profesionalismului artistului.

Citeste si articolul :   Ne intoarcem la starea de urgenta? Iohannis a facut anuntul

Colegii din Filiala Targu Jiu a UAP din Romania, transmit condoleante familiei si celor apropiati. Dumnezeu sa il odihneasca in pace si Lumina!”, au anuntat reprezentantii Filialei Targu Jiu a UAP din Romania, scrie Gorjeanul.ro.

Printre lucrarile cunoscute ale sculptorului sunt busturile Mariei Lataretu, Mihail Sadoveanu, Tudor Vladimirescu, Grigore Vieru sau Mihai Eminescu, Arethia si Gheorghe Tatarescu, Pompiliu Marcea, dar si sculpturile Inevitabila Despartire, Poarta Apelor, Desprinderea din derizoriu, Fluture si Craiova vazuta din car.

Paul Popescu s-a nascut la Craiova, insa a trait la Targu Jiu zeci de ani. A fost profesor si sef al Centrului „Constantin Brancusi” din municipiu. De cativa ani plecase din Gorj, in urma unor scandaluri legate de acceptarea operelor sale in spatii publice.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.