Printul Emanuel, prima declaratie despre Arthur, cel mare urs brun din Romania

Printul Emanuel de Liechtenstein, barbatul acuzat ca a ucis cel mai mare urs brun din Romania, contra sumei de 7.000 de euro, a facut prima declaratie.

Printul Emanuel, prima declaratie.

Printul Emanuel de Liechtenstein a declarat ca nu l-a ucis pe Arthur, iar in apararea sa sustine ca are si dovezi fotografice care demonstreaza ca ursul impuscat si ucis de el nu a fost Arthur, ci o ursoaica.

De asemenea, printul Emanuel si-a cerut scuze pentru toata situatia, dar mai ales pentru moartea lui Arthur.

Publicitate

„Dupa ce un urs a patruns frecvent in asezari, a fost clasificat ca periculos de catre autoritatile romane responsabile si eliberat pentru tragere. Am dobandit legal si am exercitat autorizatia de vanatoare de la autoritatile responsabile. Imi pare extrem de rau si prezint scuze pentru faptul ca a fost creata o impresie care a facut ca multi oameni sa aiba sentimentele ranite. Vanatoarea are o lunga traditie pentru familia noastra. In acest caz, a servit si pentru evitarea pericolului”, a declarat printul, potrivit publicatiei Fronen Zeitung.

Citeste si articolul :   Anuntul a fost facut. Mihaela Bilic o inlocuieste pe Oana Cuzino, la Pro TV.

Ministrul Mediului a drclarat ca blana ursului Arthur va ramane in Romania, fara sa ajunga in casa printului. De asemenea, Tzancos Barna mentioneaza ca scoaterea trofeului din tara este considerata fapta penala.

Publicitate

„Trofeul este in tara. Blana si craniul, asta inseamna trofeu, din cate am inteles. Nu pleaca nici intr-un fel din tara. Nu poate pleca. Nu stiu de ce a dat banii. Blana si craniul sunt in judetul Covasna, la acea asociatie de vanatoare. Nu pot sa plece din tara. Este fapta penala daca pleaca din tara. Este o discutie intreaga de ani de zile cu vanatorii de ce nu se poate scoate din tara. Nu se poate! Punct”, a declarat ministrul Mediului.

Cine a descoperit uciderea ursului Arthur

Ramona Tintea, corespondet al Stirilor Pro Tv a fost cea care a realizat ancheta privind moartea ursului Arthur. Jurnalista a fost cea care a dezvaluit povestea.

“A fost o munca de echipa, impreuna cu activistii de mediu de la Agent Green, fara ei, cu siguranta nu as fi reusit sa aduc la lumina acest caz. Am facut si alte anchete impreuna, sunt partenerii mei de incredere.Despre braconaj si despre faptul ca ursii sunt vanati ilegal s-a tot vorbit, dar pana acum, niciodata nu am reusit sa demonstram acest lucru. Sincera sa fiu, pana nu am vazut documentele, pana nu am vazut numele printului scris acolo, nu am vrut sa cred, nu am vrut sa entuziasmez„, a declarat jurnalista.

Citeste si articolul :   Mirela Vaida, reactie dura dupa ce a fost acuzata ca ascunde adevarul despre Vulpita: "Asa, si? Pentru mine nu e o stire"

Cine este printul Emanuel

Printul Emanuel von und zu Liechtenstein este fiul cel mai mare dintre cei doi copii ai printesei Annemarie si printului Friedrich. Acesta este casatorit cu printesa Sonja si impreuna au trei copii. De profesie este medic, insa fara practica, ci doar tine locul colegilor sai cand acestia au nevoie.

https://youtu.be/DMWPoiAGZ-8

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.