Cum arata „ursul de aur” ucis de printul de Liechtenstein. Era cel mai mare din Romania.

Octavian Berceanu, Seful Garzii de Mediu, a declarat ca a fost declansata o ancheta dupa ce printul Josef – Emanuel de Liechtenstein a ucis in luna martie cel mai mare urs brun din Romania. Institutia se va indrepta catre alte organe de cercetare.

Printul si-a fundamentat gestul printr-o derogare oferita de Ministerul roman al Mediului, pentru eliminarea unei ursoaice cu pui care ar fi facut pagube intr-o localitate din Covasna. O petitie online a fost initiata catre Ministerul Mediului pentru a fi stopata vanatoarea de trofee.

”Vrem sa vedem in ce conditii a fost impuscat exemplarul respectiv”, a declarat seful Garzii de Mediu, Octavian Berceanu, adaugand: ”Vrem sa nu mai avem niciun astfel de incident”. El a sustinut ca in documente se vorbeste foarte must despre un exemplar de urs si doar intr-un singur loc este mentionata o ursoaica cu pui. El a admis ca se poate ajunge la un dosar penal, potrivit News.ro.

„La nivelul Garzii de Mediu, inca din 29, am declansat o ancheta, avem deja oameni in teren, luam la evaluat trofeul, modul in care a fost facuta de fapt evaluarea trofeului, am luat toate hartiile care au stat la baza, le cercetam, avem echipa in teren care vrea sa stabileasca ce anume a fost impuscat, ce trebuia sa fie impuscat de facto si toate documentele astea vor constitui un dosar care foarte probabil va merge catre alte organe de cercetare. Vrem sa nu mai avem astfel de incidente.

Trebuie sa vedem daca evaluarea este facuta corect sau incorect, avem o paguba in momentul respectiv daca noi constatam ca evaluarea a fost facuta incorect si vrem sa mergem inainte cu Politia Romana, sa investigam cazul respectiv si sa vedem in ce conditii a fost impuscat exemplarul respectiv si daca documentele au fost intocmite corect, daca de la primele sesizari au fost facute pentru ursoaica sau pentru un urs. in documente se vorbeste foarte mult de un exemplar de urs si doar intr-un singur loc e specificat ”ursoaica cu pui” si vrem sa vedem daca declaratiile celor care au facut sesizarile vizand pagubele facute de ursoaica sunt reale sau nu se confirma”, a precizat seful Garzii d eMediu Octavian Berceanu.

”Vrem sa stopam orice incident similar in viitor, care ne face de rusine in cazul acesta trebuie sa cercetam punct cu punct ce s-a intamplat impreuna cu alte institutii ale statului”, a mai spus el.

Organizatiile Agent Green si VGT (Austria) au condamnat, printr-un comunicat de presa, uciderea ursului brun Arthur de catre vanatorul de trofee,

“Printul Emanuel von und zu Liechtenstein, care a venit in Romania in luna martie pentru a-l impusca. Printul Emanuel von und zu Liechtenstein, rezident in Riegersburg, localitate situata in regiunea austriaca Stiria, si-a fundamentat uciderea celui mai mare urs prin derogarea oferita de ministerul mediului din Romania acordata pentru eliminarea unei ursoaice cu pui care ar fi cauzat pagube anul trecut la unele ferme din Ojdula, judetul Covasna. Dar in realitate, Printul nu a omorat ursul problema, ci un mascul care traia in adancul padurii si care nu venise niciodata in apropierea localitatilor”, se arata in comunicatul organizatiilor de mediu din Austria.

Citeste si articolul :   Nicusor Dan: Gabriela Firea e sursa frigului din apartamentele dumneavoastra

Printul ar fi platit 7.000 de euro pentru a vana legal un urs in tara noastra. Insa n-ar fi impuscat o ursoaica problema, pentru care se primise aprobare de vanatoare, ci un urs trofeu numit „de aur” de vanatori.

Acuzatiile sunt aduse de investigatorii unei organizatii de mediu care spun ca victima a cazut Arthur, un urs monitorizat, considerat unul dintre cei mai frumosi din Romania. Garda de Mediu s-a sesizat si a inceput verificarile.

Printul Josef-Emanuel of Liechtenstein are 32 de ani si este cel mai mic copil si singurul fiu al cuplului regal Nikolaus si Margaretha de Liechtenstein. Este al 16-lea pe linia de succesiune la tron. Acum, desfasoara afaceri in toata lumea si se stie ca este pasionat de vanatoare.

Acesta locuieste in Riegersburg, localitate situata in regiunea austriaca Stiria. Potrivit unui interviu acordat de acesta publicatiei soj.at el nu este austric, ci cetatean din Liechtenstein.

”Nu sunt austriac, ci cetatean din Liechtenstein. Exista o monarhie acolo de 300 de ani. In calitate de membru al casei de guvernamant, mi se permite sa port acest titlu si este mentionat in toate documentele mele”, a declarat Emanuel de Liechtenstein.

Citeste si articolul :   Serviciile care elibereaza documente de indentitate functioneaza la capacitate maxima

Castelul in care acesta apare in mai multe poze apartine familiei sale din 1822, atunci cand stramosii sai au preluat mai multe intreprinderi agricole si forestiere din aceasta zona. El declara in interviu ca pastreaza legatura cu Printul Hans-Adam II, actualul monarh al Liechtenstein-ului.

”Ne intalnim la fiecare doi ani, mai ales la Viena. Avem o stransa legatura” , preciza el.

Emanuel Liechtenstein, medic 70-80 de zile pe an

Emanuel Liechtenstein este medic si profeseaza aproximativ 70 -80 de zile pe an. Profesia de medic o imbina cu afacerea reprezentata de administrarea castelul pe care il are are. Printul are 3 copii.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.