Alerta! Ordinul a fost emis. Inca doua localitati intra in carantina din aceasta seara.

Ordinul a fost emis. Judetul Ilfov a ajuns la o incidenta de 6.37 cazuri COVID-19 la mia de locuitori, aproape dublu fata de media nationala. In contextul in care in ultimele 24 de ore s-au raportat 379 de cazuri noi de imbolnavire, potrivit GCS, Prefectura Ilfov a anuntat ca alte doua localitati intra in carantina din aceasta seara.

Astfel, orasul Popesti-Leordeni si comuna Tunari intra in carantina pentru o perioada de 14 zile, incepand cu data de 19.03.2021, ora 22:00, scrie in comunicatul transmis de Prefectura Ilfov.

„Ca urmare a analizei de risc efectuata de catre Directia de Sanatate Publica a judetului Ilfov si a avizului Institutului National de Sanatate Publica, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Ilfov a adoptat in sedinta extraordinara:

– Hotararea nr. 35 din 18.03.2021 privind propunerea instituirii masurii de carantinare zonala pentru orasul Popesti-Leordeni, judetul Ilfov;

Publicitate

– Hotararea nr. 36 din 18.03.2021 privind propunerea instituirii masurii de carantinare zonala pentru comuna Tunari, cu satele apartinatoare Tunari si Dimieni, judetul Ilfov”, a anuntat Prefectura Ilfov, intr-un comunicat de presa.

Ambele propuneri au fost inaintate catre Centrul National de Coordonare si Conducere a Interventiei, iar seful DSU, Secretar de Stat dr. Raed Arafat, a emis ordinele.

Citeste si articolul :   Prima noapte de carantina in Romania: Amenzi de peste 300.000 de lei

Municipiul Iasi a intrat in scenariul rosu.

Municipiul Iasi a intrat in scenariul rosu, dupa ce vineri a atins o rata de incidenta de peste trei cazuri de COVID-19 la mia de locuitori. Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta urmeaza sa decida masurile restrictive.

Conform informatiilor transmise de reprezentantii Prefecturii iesene, municipiul resedinta de judet a inregistrat, vineri dimineata, 3,12 cazuri la mia de locuitori, astfel ca a intrat in scenariul rosu. CJSU se intruneste pentru a stabili restrictiile care vor fi valabile pentru urmatoarele doua saptamani.

In scenariul rosu, se inchid rastaurantele, cafenelele, salile de spectacole, cinematografele, salile de jocuri de noroc.

Alte patru comune din judet se afla in scenariul rosu: Miroslava, Tomesti, Valea Lupului si Roscani.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.