Un mare oras din Romania a intrat in scenariul rosu.

Veste proasta pentru romanii care locuiesc in Iasi. Municipiul Iasi a intrat in scenariul rosu, dupa ce vineri a atins o rata de incidenta de peste trei cazuri de COVID-19 la mia de locuitori. Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta urmeaza sa decida masurile restrictive.

Conform informatiilor transmise de reprezentantii Prefecturii iesene, municipiul resedinta de judet a inregistrat, vineri dimineata, 3,12 cazuri la mia de locuitori, astfel ca a intrat in scenariul rosu. CJSU se intruneste pentru a stabili restrictiile care vor fi valabile pentru urmatoarele doua saptamani.

In scenariul rosu, se inchid rastaurantele, cafenelele, salile de spectacole, cinematografele, salile de jocuri de noroc.

Alte patru comune din judet se afla in scenariul rosu: Miroslava, Tomesti, Valea Lupului si Roscani.

Publicitate

Publicitate

De asemenea, 17 localitati din judetul Iasi sunt in scenariul galben, majoritatea fiind comune din apropierea municipiului Iasi.

Prefectul judetului, Marian Grigoras, declara zilele trecute ca este iminenta intrarea municipiului Iasi in scenariul rosu, pe fondul cresterii numarului de cazuri de COVID-19 inregistrate in ultima perioada.

Citeste si articolul :   Lista actualizata a oraselor care risca sa intre in carantina

Pana joi, in judetul Iasi au fost inregistrate 36.178 de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Si Brasovul ar putea intra in carantina

Medicul Andrea Neculau, directorul executiv al Directiei de Sanatate Publica Brasov a anuntat ca Brasovul ar putea intra si el in carantina.

„Am asteptat sa vedem datele de peste weekend, cand testam mai putin, dar vedem ca incidenta creste in continuare. Brasovul va intra in carantina, nu stam la discutii. Este o chestiune de zile pana cand se va lua aceasta decizie, la fel ca in cazul comunei Sanpetru”, a spus medicul.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.