Rasturnare de situatie. Surse: USR si PLUS au propuneri diferite pentru Ministerul Sanatatii

Ioana Mihaila, care in prezent ocupa postul de secretar de stat in Ministerul Sanatatii, ar putea ocupa functia de ministru dupa demiterea lui Vlad Voiculescu. Totusi, USR sustine insa un alt candidat.

Secretarul de stat Ioana Mihaila va fi propunerea PLUS pentru Ministerul Sanatatii, afirma surse politice. Pe de alta parte, USR il sustine pe medicul Adrian Wiener, in prezent deputat de Arad. In acest week-end s-ar putea ajunge in USR-PLUS la o decizie care sa fie prezentata oficial luni.Precizam ca oficial, nu a fost anuntat momentan nimic.

Premierul Florin Citu ar fi dispus sa il numeasca pe medicul Adrian Wiener in functia de ministru al sanatatii daca aceasta va fi propunerea USR PLUS, au declarat surse guvernamentale.

Potrivit aceleiasi surse politice, Vlad Voiculescu ar putea deveni consilier al Ministrului Sanatatii. O alta varianta ar fi ca Vlad Voiculescu sa devina secretar de stat in minister, desi acest lucru pare putin probabil dupa atacurile acestuia de vineri la adresa premierului Florin Citu.

Cine este Adrian Wiener, vehiculat ca posibil ministru al Sanatatii

Adrian Wiener are 47 de ani si este medic si deputat USR de Arad. Totodata el este si vicepresedinte al Comisiei de Sanatate din Camera Deputatilor. Conform prezentarii de pe site-ul USR, Adrian Wiener, fost senator in legislatura 2016 – 2020, este cel care, in timpul pandemiei s-a reintors sa lucreze in spital, mai intai la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta, apoi ca medic-coordonator la Spitalul din Gradiste dedicat pacientilor infectati cu noul coronavirus.

Wiener a fost candidatul USR PLUS la Primaria Arad, dar a pierdut in fata PNL si apoi a intrat in Parlament.

Inainte de a fi senator in legislatura 2016-2020, a ocupat functii administrative si manageriale in cadrul Spitalului Judetean Arad, unul dintre cele mai mari spitale din tara. S-a specializat in Managementul Serviciilor de Sanatate (Scoala Nationala de Sanatate Publica, Management si Perfectionare in Domeniul Sanitar Bucuresti) si a contribuit, ca membru fondator si a fost unul dintre coordonatorii Comisiei Judetene de Preventie Cardiovasculara, la derularea programelor de evaluare si informare asupra riscului cardiovascular in populatii din mediul rural in judetul Arad.

Citeste si articolul :   A aparut o noua varianta a coronavirusului cu mutatii fara precedent. Avertismentul medicilor

Vicepremierul Dan Barna s-ar fi intalnit joi seara cu presedintele pentru a discuta acest subiect si s-ar fi ajuns cu acest prilej la un compromis, mai spun sursele politice.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.