Veste trista, din pacate. A decedat pianistul trupei Vama Veche, Traian Balanescu

Doliu in muzica romaneasca. Traian Balanescu, pianistul trupei Vama Veche, a decedat. Auntul decesului a fost facut pe Facebook de actorul Ovidiu Niculescu.

“Uneori asa imi vine sa urlu la cer cand rapeste oameni speciali si talentati inainte de vreme! E ingrozitor! A murit Balanescu Traian al nostru! E cea mai cumplita dimineata Traiane, asa ceva nu se face dragule, nu aud decat pianul tau cu care ai incantat generatii cu piesele trupei Vama Veche si efectiv nu pot sa ma opresc din plans… Ai lasat o umbra imensa in soare blondule nebun de frumos, asa sa stii…RIP”, a scris in postare, Ovidiu Niculescu.

Traian Balanescu (claviaturi, pian)  alaturi de Liviu Manescu (bass) si Tudor Chirila (vocal), a fost unul dintre membrii fondatori ai trupei Vama Veche, lansata in septembrie 1996.

El a participat la albumele „Nu am chef azi” (1997), „Vama Veche” (1999), “Nu ne mai trageti pe dreapta (maxi-single)” (2000), “Am sa ma intorc barbat” (2002), “Best of Vama Veche – Tuborg Music Collection 5” (2004), “Live la Sala Palatului” (2005) si “Fericire in rate” (2006).

Citeste si articolul :   O femeie declarata decedata de politist a "inviat" in fata rudelor care se pregateau sa o inmormanteze

In toamna anului 2006 trupa s-a despartit, iar in decembrie 2006, Traian Balanescu, Razvan „Lapi” Lupu si Liviu Manescu au actionat in instanta membrii trupei Vama, pentru incalcarea drepturilor de autor asupra pieselor Vama Veche.

Ulterior, Traian Balanescu (claviaturi, pian), Liviu Manescu (chitara, bass) si Razvan „Lapi” Lupu (tobe) au fondat Trupa Veche. In 2007, formatia de muzica rock a lansat albumul 1.907 km. La inceputul anului 2010, membrii formatiei erau Traian Balanescu (pian), Liviu Manescu (chitara, bass), Doru Cinca (tobe), Bogdan Sandu (chitara) si Bogdan Olaru (vocal)

Autor