Cele mai bune produse pentru sanatatea articulatiilor

Alimentatia corecta este cheia articulatiilor sanatoase. Dar, dupa cum s-a dovedit, unele alimente sunt deosebit de utile si trebuie incluse in dieta zilnica.

Dupa cum stim , probleme articulare pot aparea din cauza tulburarilor metabolice in tesutul cartilajului. Distrugerea cartilajului articular, potrivit expertilor, duce la aparitia inflamatiei. Rezultatul este artroza. In acest caz, este necesar sa-i slabiti dezvoltarea si sa scapati de simptome. Medicii sfatuiesc sa ne gandim la ceea ce mancam.

Somonul, somonul roz, pastravul si alti pesti grasi sunt surse excelente de acizi grasi omega-3. Acest compus este unul dintre cele mai bune antiinflamatoare naturale. Astfel de pesti contin, de asemenea, vitamina D. care este esentiala pentru tesutul osos.

In primul rand, trebuie sa includem  macru in dieta. Pestele este bogat in acizi grasi polinesaturati omega-3. Cu utilizarea sa frecventa, poate incepe procesul de reparare a tesuturilor in cartilaj. Este foarte important sa mananci fructe si fructe de padure, spun medicii. Kiwi, care este bogat in antioxidanti benefici, poate juca un rol deosebit de important. Acestea contribuie la sinteza acidului hialuronic, care face parte din tesuturile conjunctive, nervoase si epiteliale.

Broccoli este bogat in sulforafan, care mareste imunitatea si previne artrita.

Fasolea neagra are un continut ridicat de aminoacizi esentiali pentru formarea cartilajului. De asemenea, este bogat in antioxidanti. suprimand productia de ciclooxigenaza, o enzima responsabila de inflamatie.

Datorita migdalelor, o persoana primeste antioxidanti si vitamina E. Acestea protejeaza mucoasa celulelor articulare.

Merele, in special merele rosii, contin cantitati uriase de quercetina. Aceasta substanta joaca un rol important in productia de colagen, principalul element structural al tesutului cartilajului.
Specialistii medicali au vorbit despre cauzele bolilor articulare si despre ce produse vor ajuta la mentinerea sanatatii lor.

De asemenea, persoanele care sufera de probleme articulare ar trebui sa acorde atentie fainii de ovaz. Contine mangan, ale carui ioni sunt capabili sa regleze enzimele tesutului osos si al cartilajului. Pentru sanatatea articulatiilor, trebuie sa includem in dieta  heringul, uleiul de seminte de in, laptele si turmericul, care au efect antiinflamatoare puternice.

Autor