Cinci alimente pentru intarirea dintilor si a gingiilor

Aproape nimeni nu viseaza la dinti perfect sanatosi, albi ca zapada, care nu vor trebui niciodata tratati. La urma urmei, din pacate, exista foarte putini oameni norocosi in lume care nu au nevoie de servicii stomatologice (poate chiar deloc).

Ingrijirea orala adecvata si controalele regulate sunt foarte importante pentru a mentine sanatatea bucala. Dar va puteti ingriji si dintii si gingiile folosind produse conventionale. Ele ajuta la intarirea si curatarea usoara a smaltului dintilor, previn cariile si albesc usor dintii, fara proceduri suplimentare.

Merele

Contin fibre dietetice care ajuta la eliminarea smaltului dintilor de murdarie si bacterii si il mentine curat mult timp. Daca brusc nu ai timp sa te speli pe dinti si sa simti disconfort din aceasta cauza, mananca un mar.

Branza

Vesti minunate pentru toti iubitorii de branza – produsul tau preferat nu este doar gustos, ci si foarte sanatos pentru dinti, deoarece, la fel ca multe produse lactate fermentate, normalizeaza echilibrul acido-bazic al cavitatii bucale si ajuta la prevenirea dezvoltarii cariilor. De asemenea, branza contine oligoelemente importante pentru smaltul dintilor: fosfor si calciu.

Lapte

La fel ca branza, contine calciu si fosfor (oligoelemente care au un efect benefic asupra smaltului), precum si vitamina D, care ajuta organismul sa absoarba calciul. Dar nici beneficiile laptelui pentru dinti nu se termina aici. Vitamina B2, in care este bogata, previne inflamatia gurii si a limbii, iar cazeina proteica protejeaza dintii impotriva cariilor.

Nuci

Ele ajuta la intarirea smaltului dintilor, mentin cavitatea bucala curata si contin, de asemenea, multe vitamine si minerale utile pentru dinti. Unele nuci, cum ar fi caju, contin agenti antibacterieni care protejeaza dintii de cariile dentare. Principalul lucru este sa curatati cu atentie nucile de pe coaja inainte de utilizare, pentru a nu va rani dintii in mod accidental.

Capsuni

Aceast fruct  este bogat in vitamine, minerale si oligoelemente utile pentru dinti si gingii. De asemenea, este capabil sa curate si chiar sa albeasca smaltul dintilor.

Autor