Cum alimentele prajite pot declansa refluxul acid

Oricat de delicioase ar fi alimentele prajite, acestea sunt o reteta pentru dezastru atunci cand vine vorba de sanatate.

Alimentele prajite sunt vinovate de multe probleme medicale din Statele Unite. Acestea sunt legate de obezitate si boli de inima si, desigur, de reflux acid.

Cel mai rau infractor citat in studiu dupa studiu este cartofii prajiti, urmat indeaproape de fripturile de pui prajite.

Dar nu doar cartofii prajiti si fasiile de pui provoaca reflux si arsuri la stomac. Orice mancare prajita, inclusiv legume verzi sanatoase, batute si prajite, poate contribui la problema.

Publicitate

Publicitate

Exista mai multe motive pentru care alimentele prajite, in special alimentele prajite adanc, sunt legate de arsurile la stomac si de reflux.

Primul este continutul extraordinar de ridicat de grasimi din alimentele prajite.

Alimentele cu multa grasime raman in stomac mult mai mult decat alte tipuri de alimente, care este o reteta pentru arsuri la stomac si reflux.

Citeste si articolul :   Cat de multa apa ar trebui sa beti in fiecare zi?

Si nu doar continutul de grasimi din alimentele prajite poate duce la reflux. Alimentele prajite slabesc sfincterul esofagian inferior.

Cercetatorii nu au identificat inca motivul specific pentru care alimentele prajite au acest efect, dar legatura este bine documentata.

Consumul de alimente prajite des si in cantitati mari va poate pregati pentru un diagnostic de boala de reflux gastroesofagian.

Publicitate

Autor

Autor: Vlad Patru

Vlad este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, având o experienta de aproximativ 3 ani în televiziune, fiind editor imagine pentru TeleShop 24. De asemenea este pasionat de arta și film, tehnologie și psihologie.