Diana Sosoaca, acuzatii dure: “Vor sa deturneze atentia de la protest. Mi-au spus ca voi fi batuta”

Diana Sosoaca, fosta senatoare AUR, a declarat ca a fost avertizata sa nu mearga la protestul minerilor din Mina Lupeni. Avocata spune ca datorita ei au inceput negocierile la Bucuresti.

„Nu am stiut ca au fost cei de la AUR acolo. Nu stiu de ce amintim mereu de ei. Suntem pe cai separate. Eu vineri am primit mesaje pe telefon sa vin la Lupeni. La 7 seara eram la Craiova, am pus pe GPS si am vazut ca aveam de mers 2 ore si jumatate pana acolo. Am vorbit cu domnul Dobre, care a insistat sa ma duc la protest. Am vorbit si cu domnul Marin, reprezentantul celor care au coborat in subteran. Mi-a spus ca sunt singura careia ii pasa de oamenii saraci. Mi-a spus ca s-a scandat numele meu.

Stiti ca telefoanele noastre sunt inregistrate si dupa au inceput sa sune. Mi-au spus sa nu ma duc acolo ca voi fi batuta. Mi-am dus copilul la Valcea, unde sta soacra mea. Au insistat ca doar eu pot sa-i ajut. Daca s-a tot sunat incontinuu, m-am urcat in masina impreuna cu sotul meu si m-am dus acolo. Am inteles ca domnul prim-ministru a spus seara ca protestul a luat sfarsit. Ei si-au dat seama ca vor sa deturneze atentia de la protest.

Domnul Dobre, care e reprezentantul pensionarilor mineri, m-a dus la mina. Nu m-a intampinat nimeni decat minerii. Eu am vrut sa vorbesc cu oamenii din subteran. Sa stai la 350 m adancime.. e inuman. Stau cu sobolanii langa ei. Nu m-au lasat sa intru in mina. Cererea mea este depusa, trebuie sa urmeze niste aprobari. Desi, atentie, domnul prefect a intrat.

A contat enorm prezenta mea acolo. A fost unul dintre motivele pentru care la Bucuresti au inceput negocierile”, a declarat Diana Sosoaca la Realitatea PLUS.

„Acolo au venit si cei de la PSD ulterior. Este prima data cand l-am vazut pe domnul Razmerita. Nu i-am cunoscut personal pana la acea intalnire”.

Diana Sosoaca a inceput sa se certe cu jurnalistul de la Realitatea, Bogdan Muzgoci, si a decis sa plece din emisiune.

Virgil Popescu spune ca Diana Sosoaca si liderii AUR nu s-au dus in Valea Jiului pentru rezolvarea problemei, ci doar pentru a se folosi de problemele oamenilor pentru a castiga capital politic, atata timp cant nu vin cu solutii concrete ci doar instiga oamenii.

„S-au incins spiritele. Practic, nu s-au dus acolo sa rezolve probleme, ci s-au dus sa se foloseasca de aceasta problema, a intarzierii platii salariilor, care cu adevarat este o problema pentru acea zona – este o zona monoindustriala – sa castige un capital politic. Nu este normal. Toti trebuie sa tragem in aceeasi directie sa gasim o rezolvare pentru Valea Jiului. Fondul de tranzitie justa pus la dispozitie de UE trebuie folosit in acest scop” , a declarat Virgil Popescu la Digi24.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.