Scandal intre Sosoaca si Rafila: „Sunt mai inteligenta”

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul Romaniei la OMS si deputat din partea Social Democratilor, a avut prima disputa cu senatoarea AUR Diana Sosoaca. Schimbul de replici a avut loc miercuri seara pe tema testarilor care se efectueaza pentru depistarea pacientilor care au coronavirus.

Totul a plecat de la declaratiile senatoarei AUR care a declarat ca a primit din partea mai multor centre de efectuare a testelor de tip RT-PCR informatii potrivit carora pe documentul pe care il primeste persoana testata de COVID-19 s-ar regasi, in josul paginii, cu litere mici, textul: „Activitate de recoltare neacreditata RENAR”. Sosoaca a sustinut ca sunt multe asemenea cazuri, inclusiv unul din cele mai mari centre de recoltare analize COVID-19 din tara.

Profesorul Alexandru Rafila a declarat ca nu se pot acredita recoltarile in sine, ci doar laboratoarele. In acest context, laboratoarele nu-si pot asuma raspunderea pentru manipularea testelor care ajung la acestea prin intermediul ambulantelor, este exemplul oferit de medic.

Medicul Rafila a mai adaugat ca si daca ar exista greseli sau rezultate incorecte, persoana care a fost depistata pozitiv COVID-19, sigur are virusul, singura posibilitate de eroare fiind ca cineva pozitiv de fapt, sa obtina un test negativ.

Dialogul dintre Rafila si Sosoaca

“Adica si cei negativi sunt tot pozitivi?”, l-a intrerupt Diana Sosoaca, vizibil in dezacord cu explicatiile lui Rafila.

Citeste si articolul :   Medic roman, veste trista, din pacate: "Am ramas doar cu speranta"

Alexandru Rafila: “Ma lasati sa vorbesc?”

Diana Sosoaca: “Totusi cred ca pot sa va pun o intrebare”

Alexandru Rafila: “Puneti intrebari in cascada”

Diana Sosoaca “Pentru ca sunt mai inteligenta decat altii”

Alexandru Rafila: “Absolut, se vede de la distanta”

Senatoarea AUR a folosit gresit cuvantul “septic”, dorind sa se refere la un mediu steril.

“Doamna Sosoaca, dvs stiti ce inseamna un mediu septic?”, a intrebat-o Rafila.

“Da, stiu. Nu exista in Romania”, a raspuns senatoarea AUR.

“Doamna Sosoaca, un mediu septic inseamna un mediu infectat”, a corectat-o Rafila.

“A, da, aseptic”, a spus Diana Sosoaca.

Autor