5 cele mai bune alimente proteice pentru cresterea masei musculare

Proteinele sunt o substanta foarte importanta pentru corpul nostru. Participa la procesele metabolice si serveste ca material de constructie de neinlocuit pentru celulele si tesuturile corpului, inclusiv pentru muschi. Nu degeaba sportivii se bazeaza atat de mult pe alimentele cu un continut ridicat de proteine, deoarece este cheia cresterii musculare.

Nu toate alimentele se pot lauda cu o compozitie proteica buna, dar am selectat cele mai bune alimente bogate in proteine.

Publicitate

Piept de pui

Aproape un insotitor constant al multor sportivi, atat incepatori, cat si profesionisti. Pieptul de pui este partea cea mai proteica si, in acelasi timp, cu continut scazut de grasimi a pasarilor de curte. Dar continutul scazut de grasimi este, de asemenea, un dezavantaj , deoarece dupa gatit devine foarte uscata si fibroasa, ceea ce face destul de dificila consumarea ei in cantitate potrivita. Prin urmare, merita sa adaugati legume sau sosuri (cu continut scazut de grasimi) la pieptul de pui sau sa marinati carnea mult timp inainte de a gati.

Citeste si articolul :   5 nutrienti care va lipsesc cu siguranta

Oua

O alta sursa excelenta de proteine pentru care multumim pasarilor. Ouale sunt bogate in unul dintre cei mai eficienti aminoacizi pentru cresterea musculara – leucina. Leucina nu numai ca ajuta la construirea tesutului muscular, ci si le protejeaza de degradare si, de asemenea, ajuta la intarirea sistemului imunitar si la accelerarea vindecarii ranilor.

Publicitate

Produse lactate

Contine multi aminoacizi esentiali care sunt implicati in construirea proteinelor musculare.  Acest lucru este valabil mai ales pentru branza de vaci, care ofera o senzatie de plinatate pentru o lunga perioada de timp datorita proteinei de cazeina pe care o contine, care este absorbita incet. O modalitate perfecta de a evita calatoriile nocturne la frigider.

Vita

Un studiu realizat de oamenii de stiinta de la Universitatea din Pavia (Italia) a dovedit ca carnea de vita este una dintre cele mai eficiente modalitati de a construi asa-numita masa musculara slaba (fara grasimi). In plus, carnea de vita este bogata in vitamine B, fier, calciu si magneziu, care sunt, de asemenea, foarte importante pentru intarirea, repararea si cresterea muschilor.

Citeste si articolul :   3 beneficii principale ale sardinelor

Peste

La fel ca branza de vaci, excelenta pentru o cina tarzie. Pestele este digerat mai repede, dar este mai usor si puteti gati din acesta multe feluri de mancare diferite si gustoase. Pestele este, de asemenea, bogat in acizi grasi nesaturati omega-3, care sunt foarte importanti pentru sportivi. Acestea sunt implicate in construirea muschilor, incetinirea distrugerii tesutului cartilajului, ameliorarea inflamatiei articulatiilor si ligamentelor si eliminarea durerii din ele.

Leguminoase

Cea mai buna optiune pentru a obtine suficiente proteine pentru cei care nu mananca alimente de origine animala sunt leguminoasele: naut, fasole, mazare etc. Pentru ca proteinele si substantele nutritive din leguminoase sa fie mai bine absorbite, este recomandat sa le inmuiati inainte de a le gati.

Autor