Uleiul de menta : beneficii si utilizari

Cati dintre noi nu sunt familiarizati cu parfumul delicios si linistitor de menta?  Intre timp, chiar si acum este unul dintre cei mai eficienti agenti calmanti si relaxanti si, in plus, are un efect tonic si racoritor.

Este una dintre cele mai vechi plante care a fost folosita pe scara larga atat in medicina orientala, cat si in cea occidentala, iar tulpinile uscate de menta au fost gasite chiar si in mormintele vechilor faraoni egipteni. In urma cu mai bine de doua mii de ani, menta era considerata principala planta pentru normalizarea digestiei. Toate avantajele mentei, dezvaluite atunci cand sunt consumate in forma sa „bruta”, sunt pe deplin inerente uleiului esential de menta.

Caracteristici

In exterior, uleiul de menta este usor galbui sau verde deschis. Aroma de menta este foarte stralucitoare: proaspata si revigoranta, este ascutita si subtila, surprinzator de bogata in nuante, combinand note reci de menta cu nuante calde de camfor.

Citeste si articolul :   Beneficiile pentru sanatate ale bicarbonatului de sodiu si sucului de lamaie

In plus, uleiul de menta se obtine prin distilare nu din partile aeriene ale plantei, ci doar din florile uscate.

Publicitate

Complementare uleiului de menta sunt  ghimbirul , busuioc , lavanda , muscata , iasomie , portocale dulci,  mandarine ,  uleiuri aromate de nucsoara .

Influienta asupra starii emotionale

Menta apartine aromelor lui Mercur, simbolizeaza setea de aventura, farmec si curaj, in timp ce impactul sau principal acopera sfera dezvoltarii intelectuale si a sociabilitatii. Ameliorand stresul, experientele negative si anxietatea, menta nu numai ca sporeste increderea in sine, ci ajuta si la stabilirea comunicarii, intelegerii reciproce si este excelenta pentru pregatirea pentru vorbirea in public.

Din punct de vedere energetic, menta este mirosul reinnoirii, al restabilirii vitalitatii. In sfera emotionala, natura efectului uleiului de menta este revitalizant. Ajuta sa faca fata epuizarii emotionale, sa depaseasca efectele oboselii si stresului, amelioreaza eficient nervozitatea si distragerea atentiei dupa lipsa somnului.

Proprietati de vindecare

Lista proprietatilor benefice ale mentei si a uleiului esential obtinut din aceasta nu se limiteaza la efectul sau calmant. Atat in medicina populara, cat si in cea traditionala, uleiul de menta este utilizat in mod activ pentru ameliorarea tulburarilor astenice (inclusiv ameteli, boli de miscare, greata), dureri de dinti, atacuri de arsuri la stomac, crampe de stomac, efectele supraalimentarii, dureri de inima si crampe musculare in timpul suprasolicitarii fizice, menstruatiei dureroase .

Citeste si articolul :   Consumati un avocado pe zi pentru a pierde in greutate, pentru a va proteja impotriva diabetului, pentru a evita cancerul si multe altele

Una dintre proprietatile benefice ale uleiului esential de menta este curatarea membranelor mucoase, precum si proprietatile sale antibacteriene sunt utilizate in mod activ in medicina. Uleiul de menta se descurca bine cu rozaceea. Acesta este unul dintre cele mai eficiente mijloace pentru normalizarea circulatiei sanguine si imbunatatirea conditiilor vaselor cerebrale.

Publicitate

Publicitate

Autor