Anunt de ultim moment despre vaccinul Johnson&Johnson

Autoritatile romane au facut anuntul despre vaccinul Johnson&Johnson.

“Vaccinul Johnson&Johnson este sigur si eficient!

Concluziile EMA 20.04.2021 in ceea ce priveste vaccinul dezvoltat de compania Johnson&Johnson, cu regim de administrare monodoza

Raportul risc-beneficiu pentru vaccinul impotriva COVID-19 dezvoltat de compania Johnson&Johnson, denumit “COVID-19 Vaccine Janssen”, ramane nemodificat – beneficiile vaccinarii impotriva COVID-19 depasesc riscurile efectelor adverse.

Publicitate

Aparitia unor afectiuni care asociaza tromboza si trombocitopenie a fost intalnita extrem de rar in cazul pacientilor vaccinati cu acest ser – au fost raportate 8 cazuri in SUA dupa 7 milioane de administrari.

Aceste afectiuni au fost intalnite mai frecvent la persoane cu varsta sub 60 ani, majoritar femei, in primele 3 saptamani de la vaccinare.

Pana la acest moment nu au fost identificati factori de risc care sa predispuna la aparitia acestor evenimente.

Publicitate

Informatiile despre produs (Rezumatul Caracteristicilor Produsului si Prospectul) vor fi actualizate pentru a include date de atentionare cu privire la riscul de aparitie a trombocitopeniei si tulburarilor de coagulare.

Citeste si articolul :   "Comportamentul de un primitivism infiorator". Dezastru lasat in urma persoanelor carantinate, in apartamente recent inaugurate

Se recomanda contactarea de urgenta a medicului daca sunt constatate urmatoarele simptome in primele 3 saptamani de la vaccinare:

– dificultati de respiratie;

– durere in piept;

– umflarea picioarelor;

– durere abdominala puternica si persistenta;

– dureri de cap persistente;

– vedere incetosata;

– pete mici de sange sub piele la distanta de locul administrarii vaccinului.

Recomandam raportarea oricarei reactii adverse suspectate atat de catre profesionisti cat si de catre pacienti”, este mesajul postat de autoritati pe pagina de Facebook.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.