Orez , fructe si inca 6 alimente pe care le spalam in mod gresit

1. Fructe si legume congelate

Datorita lor, viata a devenit mult mai usoara: puneti-le intr-o tigaie si aduceti la fierbere. Multi oameni nu spala fructele si legumele congelate inainte de gatit. Si nu trebuie sa va faceti griji daca aveti de gand sa le gatiti la o temperatura ridicata. Dar daca nu le fierbeti, asigurati-va ca clatiti bine si gatiti la fel ca in stare proaspata pentru a scapa de murdarie si bacterii.

2. Orez

Toate tipurile de orez trebuie spalate de 3-4 ori inainte de preparare (in special orez cu bob lung) pana cand apa este limpede. Nu facem acest lucru pentru a spala praful, ci pentru a scapa de amidonul care acopera orezul. Amidonul face ca orezul sa se lipeasca si ofera mancarii  un aspect neplacut. Daca nu il clatiti corect, nu veti putea gati orezul sfaramicios .

3. midii si stridii

Toate fructele de mare  trebuie spalate bine, chiar daca le cumparati congelate, deoarece pot contine mult nisip si murdarie. In caz contrar, veti manca toate aceste „gunoaie”. Nu credem ca va va placea nisipul ca pansament!

Citeste si articolul :   Modalitati de a scapa de punctele negre

4. Lapte si produse lactate

Se recomanda sa spalati cutia cu lapte, iaurt si alte produse lichide inainte de a o deschide. Este posibil ca mii de cumparatori sa fi atins-o, sa o fi luat pentru a citi informatiile. De indata ce deschidem pachetul, bacteriile de la persoanele care l-au atins inainte pot intra  cu usurinta in interior.

Publicitate

5. Varza

Indiferent de tipul de varza pe care il gatiti, acesta trebuie clatitz  bine. Conopida trebuie desfacuta in flori si toate bucatile  trebuie spalate cu atentie. Daca gatiti varza, indepartati primele doua straturi de frunze care pot ascunde praful si murdaria. Pentru a scapa d bacterii, asezati capul de varza intr-o chiuveta plina cu apa, adaugati otet si inmuiati-o  cateva minute. Apoi clatiti varza cu apa curata.

6. Bauturi in cutii

Astfel de bauturi sunt foarte populare in zilele fierbinti insorite: bautura ramane rece mai mult timp in cutie si pare chiar mai gustoasa. Cu toate acestea, inainte de a lua o inghititura, spalati cutia  sau cel putin stergeti suprafata superioara a acestuia. Dupa cum stiti, cutiile  sunt transportate de obicei in camioane prafuite, iar clientii din magazine le ridica in mod constant. Apropo, daca puteti, turnati continutulcutii  intr-un pahar. Sau luati un pai – este mai sanatos si pentru dinti.

Citeste si articolul :   4 motive pentru care te trezesti obosit

7. Salata verde

Orice verdeata este extrem de sanatoasa si gustoasa, dar trebuie spalata. Pentru a scapa de nisip si murdarie din frunze, rupeti-le cu ambele maini si puneti-le in apa curata si rece pentru cateva minute. Apoi scoateti si intindeti pe un prosop curat pana cand frunzele sunt uscate. Atunci va puteti bucura de salata!

8. Fructe

Cele mai utile fructe sunt considerate merele , care nu au suferit nicio prelucrare speciala.  Studiile au aratat ca, daca fructele sunt inmuiate in apa si bicarbonat de sodiu timp de 12 minute, majoritatea substantelor chimice de pe suprafata si piele vor fi spalate.

Publicitate

Publicitate

Autor