Medicii legisti au anuntat concluziile preliminare in cazul celor trei pacienti care au decedat la Spitalul Victor Babes

Medicii legisti au anuntat concluziile preliminare in cazul celor trei pacienti care au decedat la Spitalul Victor Babes din Capitala.

Comisarul Marian Mihoci, seful Serviciului Omoruri de la Politia Capitalei, a anuntat ca victimele „au suferit o disfuctionalitate, in sensul ca alimentarea cu oxigen a fost intrerupta. Cadavrele acestor femei au fost transportate la INML, unde, in aceasta diminieata, a fost efectuata necropsia. Concluziile preliminare fiind de insuficienta respiratorie acuta. Au fost audiate in cauza, 15 persoane, atat personal medical, precum si personal tehnic. Au fost ridicate mai multe documente precum si imaginile surprinse de camerele de supraveghere instalate in interiorul spitalului”.

Ancheta continua.

„Vom reface filmul evenimentului, prin corelarea acestor declaratii date, in cauza cu datele tehnice pe care le detinem in acest moment precum si datele pe care le vom obtine prin dispunerea expertizelor, precum si celorlalte rapoarte de constatare in cauza”, a declarat Marian Mihoci.

Seful Serviciului Omoruri de la Politia Capitalei a anuntat ca o prima ipoteza in ce priveste cauza defectiunilor este presiunea mare a instalatiilor.

„O prima ipoteza ar fi aceasta presiune marita in cadrul instalatiei de oxigen, dar nu stim ce a cauzat. Noi luam in calcul toate ipotezele, atat o eroare umana, cat si o defectiune tehnica”, a mai spus acesta.

Citeste si articolul :   Tragedie in Romania. Doi oameni si-au pierdut viata intr-un cumplit accident

„Nu a existat nici un apel la 112 care sa sesizeze serviciul Omoruri despre acest lucru”, a mai declarat Mihoci..

Surse din Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS) au sustinut ca un cadru medical a apelat de doua ori la numarul de urgenta 112 si a solicitat sa ia legatura direct cu medicul coordonator SMURD din Centrul Municipal Integrat pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov.

Cine sunt cele trei victime ale tragediei de la Victor Babes.

“La data de 12.04.2021, politisti din cadrul Politiei Capitalei – Serviciul Omoruri, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul ca in aceeasi zi, 3 pacienti internati in Unitatea Terapie Intensiva Mobila din curtea Spitalului Clinic “Victor Babes” Bucuresti au decedat.

La fata locului s-a deplasat echipa complexa, formata din politisti ai Serviciului Omoruri, specialisti ai Serviciul Criminalistic si medic legist. In unitatea de terapie intensiva mobila au fost identificate cadavrele a 3 persoane, femei, cu varstele de 84 de ani, 74 de ani si respectiv 63 de ani.

Citeste si articolul :   Coronavirus: Joi au fost raportate cu 880 de cazuri noi mai putine ca miercuri

Din primele date a rezultat faptul ca in dupa amiaza de 12 aprilie, alimentarea cu oxigen a ventilatoarelor aferente unitatii de terapie intensiva mobila ar fi inregistrat disfunctionalitati, fiind intrerupta alimentarea cu oxigen a ventilatoarelor. A fost efectuata cercetarea la fata locului, unitatea mobila fiind sigilata, in vederea continuarii cercetarilor. Cadavrele au fost ridicate si transportate la INML in vederea efectuarii necropsiei. Cercetarile sunt continuate de catre Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti si Serviciul Omoruri din Politia Capitalei”, au transmis politistii bucuresteni.

Autor