Ministrul Sanatatii a facut anuntul in miez de noapte: “Bucurestiul NU se carantineaza de Pasti”

Dupa ce Andreea Moldovan a semnat Ordinul care prevede noile criterii pentru carantinarea unei localitati ce a fost publicat in Monitorul Oficial fara informarea premierului Florin Citu, Vlad Voiculescu a venit cu lamuri, marti noaptea, la ora 00:46.

Ministrul Sanatatii a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook.

“Bucurestiul NU se carantineaza de Pasti

S-au publicat noile criterii de carantinare a localitatilor. Nu traim intr-o noua realitate, doar s-au clarificat/actualizat criteriile care pot duce catre o recomandare de carantinare a unei localitati.

Publicitate

Nivelul de testare Covid19 devine unul dintre factorii principali, alaturi de rata de incidenta si gradul de ocupare a paturilor din spitale si sectiile ATI. Se defineste de asemenea carantinarea zonala.

Ca si pana acum, decizia de carantinare se ia pe baza mai multor factori, si nu automat.

Si nu, noile criterii nu duc la carantinarea Capitalei de Paste la fel cum nu duceau nici cele vechi. Niciuna dintre deciziile deja anuntate ale guvernului nu se schimba.”, a scris Vlad Voiculescu pe Facebook.

Noi reguli de carantinare

Citeste si articolul :   Alerta! Inca un caz de infectare cu noua tulpina de Coronavirus din Marea Britanie

Ministerul Sanatatii a elaborat un ordin prin care introduce noi criterii pentru carantinarea localitatilor, respectiv nivelul de testare pentru COVID, rata de incidenta si de gradul de ocupare a paturilor din spitale si sectiile ATI.

Ordinul, semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan, a fost publicat marti in Monitorul Oficial.

Documentul introduce un punctaj pe baza unei grile. Municipiile si zonele metropolitane cu peste 100.000 de locuitori pot intra in carantina daca au minimum 60 de puncte, iar restul localitatilor daca au minimum 70 de puncte. Pentru incetarea carantinei este prevazut un singur criteriu, respectiv rata de incidenta de sub trei cazuri la o mie de locuitori.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.