Ministerul Sanatatii, prima reactie dupa tragedia de la Victor Babes

Trei pacienti si-au gasit sfarsitul, luni seara, dupa ce s-a oprit alimentarea cu oxigen in TIR-ul ATI de la Spitalul Victor Babes din Bucuresti. Potrivit infoirmatiilor transmise de Ministerul Sanatatii, a avut loc o defectiune la instalatia de oxigen a unitatii mobile.

Opt pacienti cu Covid-19 erau internati in unitatea mobila ATI, dintre care trei au decedat. Ceilalti cinci pacienti au fost transferati la alte spitale – unul a ramas la Victor Babes, doi au fost transferati la Spitalul Bagdasar Arseni, unul la Floreasca si unul la Spitalul ROL 2 (sectia militara a Ana Aslan).

Ministrul Sanatatii Vlad Voiculescu a fost la fata locului si s-a informat despre starea pacientilor si asupra cauzelor incidentului.

„Ministerul Sanatatii a fost informat, prin Centrul Operativ pentru Situatii de Urgenta, ca trei pacienti si-au pierdut viata la Unitatea Mobila de Terapie Intensiva, operationalizata sub coordonarea Departamentului pentru Situatii de Urgenta (Ministerul Afacerilor Interne), operata tehnic de Institutului National Victor Babes (PMB / ASSMB). Din primele informatii transmise Centrului Operativ Pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Sanatatii, defectiunea a avut loc la instalatia de oxigen a unitatii mobile”, a transmis Ministerul Sanatatii.

TIR-ul de terapie intensiva de la Victor Babes a intrat in functiune sambata dimineata.

Autor