Tragedie la Spitalul Victor Babes. Trei pacienti au decedat in unitatea mobila ATI dupa ce reprezentantul firmei distribuitoare a ventilatoarelor a refuzat sa intre in unitate

Tragedie la Spitalul Victor Babes. Trei pacienti au decedat, luni seara, dupa ce s-a oprit alimentarea cu oxigen in TIR-ul ATI de la Spitalul Victor Babes din Capitala. Potrivit Ministerului Sanatatii, a avut loc o defectiune la instalatia de oxigen a unitatii mobile.

Opt pacienti cu Covid-19 erau internati in unitatea mobila ATI, dintre care trei au decedat. Ceilalti cinci pacienti au fost transferati la alte spitale – unul a ramas la Victor Babes, doi au fost transferati la Spitalul Bagdasar Arseni, unul la Floreasca si unul la Spitalul ROL 2 (sectia militara a Ana Aslan).

Ministrul Sanatatii Vlad Voiculescua fost la fata locului si s-a informat despre starea pacientilor si asupra cauzelor incidentului.

Publicitate

Reactia DSU

„Personalul medical care incadreaza Unitatea de Terapie Intensiva Mobila a semnalat intrarea in avarie, concomitent, a tuturor ventilatoarelor regasite in container si a comunicat echipei tehnice a spitalului ca acestea prezinta o alarma de suprapresiune respectiv, presiune crescuta de peste 6 Bari, limita maxima admisa pentru functionarea corecta si in siguranta a acestor tipuri de echipamente medicale.

In urma verificarii presiunii oxigenului din Unitatea Mobila, ventilatoarele au ramas in avarie. Reprezentantul firmei distribuitoare a ventilatoarelor, sosit la fata locului a refuzat intrarea in unitate, desi i-a fost oferit de catre personalul medical, echipament complet de protectie impotriva COVID-19. Acesta, in final a parasit incinta spitalului, refuzand sa intre in TIR”, a transmis Departamentul pentru Situatii de Urgenta.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.