Marea Britanie s-a redeschis dupa ce mai mult de 32 de milioane de oameni s-au vaccinat

Marea Britanie a anuntat ca  relaxeaza, dupa patru luni, restrictiile dure impuse populatiei. Autoritatile britanice au decis ca se pot deschide terasele celebrelor pub-uri. De asemenea, s-au redeschis magazinele, saloanele de infrumusetare si a salile de fitness.

Boris Johnson a avertizat ca oamenii trebuie sa „se comporte responsabil” si sa continue sa respecte masurile de sanatate pentru „suprimarea COVID”.

Publicitate

Patronii sunt fericiti ca pot primi din nou clienti dupa patru luni in care au fost inchise.

In sfarsit, oamenii pot sa mearga din nou la magazinele neesentiale, cum sunt cele de haine, scrie dw.com

Publicitate

“A fost foarte, foarte ingrijorator. Este singura mea sursa de venit. Asa ca asta a pus o presiune mare pe toata familia.”, a declarat proprietara unui magazin de haine.

In saloane de infrumusetare nu se mai fac programari din cauza aglomerarii, iar salile de fitness au pline inca din prima zi de redeschidere.

“Avem un personal extraordinar care a rezistat pana acum si avem o clientela foarte loiala. Se vede lumina de la capatul tunelului si speram ca mergem inainte cu bine si ne asteapta lucruri bune de acum” a spus propietara unui salon de infrumusetare.

Citeste si articolul :   Marcel Vela, anunt de ultim moment: Noi masuri de relaxare de la 15 iunie

Totodata, numarul deceselor de COVID-19 in Anglia a scazut semnificativ in ultima perioada. Marea Britanie are in acest moment cei mai multi cetateni imunizati, numarul celor care au facut cel putin o doza de ser fiind deja mai mare de 32 de milioane.

Marea Britanie imunizata colectiv la COVID-19

Autoritatile britanice au obtinut rezultate excelente privind campania de vaccinare. Astfel, s-a reusit sa se administreze prima doza de vaccin anti-COVID la peste jumatate din populatia adulta, iar acum incep sa se vada rezultatele.

Regatul a ajuns la asa numita ”imunitate colectiva” sau “de turma” luni, potrivit calculelor publicate joi de University College London (UCL).

UCL inregistreaza in timp real numarul deceselor, al infectarilor, vaccinarilor si al spitalizarilor.

Potrivit datelor, protectia populatiei impotriva coronavirusului, fie prin intermediul vaccinarii, fie pentru ca oamenii s-au vindecat de boala, a ajuns la 73,4 % in data de 12 aprilie.

Incepand cu aceasta data intra cea de a doua etapa de relaxare.

Citeste si articolul :   Numarul infectarilor cu SARS-CoV-2 a scazut cu 30% in Marea Britanie, dupa impunerea restrictiilor

Potrivit informatiilor oficiale oferite de autoritatile britanice, 31 de milioane de persoane au primit prima doza de vaccin anti-COVID-19 si peste 5 milioane cea de-a doua doza.

A doua etapa de relaxare in Marea Britanie: se redeschid magazinele, saloanele de infrumusetare si salile de sport

Luni, 12 aprilie, a inceput a doua faza de relaxare a restrictiilor, cu redeschiderea magazinelor neesentiale, saloanelor de coafura si salilor de sport.

Prima faza a inceput pe 29 martie, cand a fost anulata recomandarea de a nu iesi din casa, cu exceptia cumparaturilor esentiale.

A treia faza de relaxare este prevazuta pentru 17 mai, cu reluarea zborurilor internationale.

Anglia foloseste vaccinurile de la BioNTech/Pfizer si Oxford/AstraZeneca, in timp ce Tara Galilor a inceput saptamana aceasta vaccinarea cu Moderna.

Agentia de reglementare a medicamentelor din Marea Britanie a recomandat, miercuri, sa nu fie utilizat vaccinul de la AstraZeneca la cei sub 30 de ani, pentru potentiala sa legatura cu cazurile rare de tromboembolism.

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.