George Simion, prima declaratie dupa ce a dat-o afara din AUR pe Diana Sosoaca: “A refuzat sistematic…”

Conducerea formatiunii AUR a anuntat oficial excluderea din partid a deputatului Mihai Lasca si retragerea sprijinului politic acordat senatoarei Diana Sosoaca.

In cadrul sedintei Biroului National de Conducere al Partidului Alianta pentru Unirea Romanilor, a u fost analizate cazurile mai multor parlamentari alesi pe lista AUR, al caror comportament a adus atingere intereselor si imaginii partidului.

“La momentul includerii sale pe listele de candidati AUR, Mihai Lasca a omis sa prezinte conducerii partidului faptul ca este urmarit penal pentru organizare de grup infractional si este condamnat penal pentru vatamare corporala. Trecut sau de natura infractionala si comportamentul nesincer in raport cu colegii de partid il fac pe domnul Lasca sa fie incompatibil cu principiile si valorile AUR. Incepand cu data prezentei decizii, domnia sa isi va exercita mandatul de deputat in afara grupului AUR”, a transmis AUR prin intermediul unui comunicat.

Publicitate

Conducerea AUR retrage  sprijinul politic acordat senatoarei Diana Sosoaca.

“Domnia sa a refuzat sistematic sa actioneze, atat in parlament, cat si in spatiul public, in conformitate cu strategia grupului senatorial AUR, precum si cu deciziile conducerii partidului. De la data prezentului comunicat, dna senator Diana Sosoaca Ivanovici isi exercita mandatul in afara grupului senatorial al AUR”, scrie in acelasi comunicat.

Liderii AUR anunta continuarea demersurilor pentru invalidarea mandatului de deputat al lui Francisc Toba si spun ca vor face o verificare mai riguroasa a viitorilor candidati pentru functii publice din partea partidului.

“Pentru viitoarele scrutine electorale, AUR va institui un sistem mult mai riguros de verificare si selectie a candidatilor, prin care sa nu mai fie posibila alegerea in functii publice a unor persoane incompatibile cu legea sau cu valorile AUR si care nu actioneaza in conformitate cu deciziile forurilor de conducere ale partidului”.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.