Uite de ce trebuie pusa o bucata de sapun uscat sub cearsafuri inainte de a merge la culcare

Un somn bun nu este o chestiune fireasca pentru toata lumea – uite ce trebuie sa faci inainte sa mergi la culcare pentru a avea un corp odihnit. Exista nenumarate persoane care au dificultati in a adormi noaptea din diverse motive. Unii sunt ingrijorati, altii nu pot gasi o pozitie buna sau au sindromul picioarelor nelinistite. Oricare ar fi motivul pentru care nu adormi, poate fi foarte stresant si poate avea un impact major asupra vietii.

Uneori cu totii avem tendinta de a nu ne gasi linistea si astfel nu putem adormi. In cazul cronic, acesta poate fi un simptom al sindromului picioarelor nelinistite (RLS).

Sindromul picioarelor nelinistite

Sindromul picioarelor nelinistite sau RLS este o tulburare de somn care se manifesta printr-o dorinta incontrolabila a picioarelor inferioare de a se misca in continuu. Seara si noaptea, aceasta dorinta este de obicei mai grava si simptomele apar mai ales atunci cand doriti sa va odihniti. Pe masura ce va miscati, simptomele scad, dar de indata ce va opriti, apar simptome. Acest lucru face ca adormirea sa fie aproape imposibila.

Simptomele sindromului picioarelor nelinistite sunt nervozitatea la nivelul picioarelor, dorinta irezistibila de miscare si plangerile privind imposibilitatea de a gasi linistea. Pe masura ce va miscati picioarele, simptomele scad si se agraveaza mai mult noaptea decat ziua. Recunoasteti din nou aceste simptome? Atunci s-ar putea sa aveti ceva de-a face cu RLS. Acesta este probabil motivul pentru care sunteti adesea obosit si aveti dificultati de concentrare. Persoanele cu RLS se simt deseori restrictionate deoarece nu mai pot merge la filme sau calatori pe distante mari cu trenul sau cu avionul.

Cauzele:

Cauza RLS este necunoscuta. Se crede ca se datoreaza unei perturbari a celulelor nervoase din creier care controleaza miscarea si reflexele. Boala pare, de asemenea, ereditara. Cu toate acestea, uneori sindromul se datoreaza nivelurilor scazute de fier sau unui efect secundar al altor boli cronice, cum ar fi insuficienta renala sau diabetul.

Sapun de lavanda:

Intr-un episod al programului de televiziune Dr. Oz, cunoscutul medic de televiziune, a vorbit despre un remediu ciudat pentru sindromul picioarelor nelinistite, care pare sa functioneze cu adevarat: sapun de lavanda sub cearsafuri. Lavanda pare sa aiba un efect calmant, asa ca in fiecare seara este cel mai bine sa puneti o bucata de sapun de lavanda sub cearsaf in zona picioarelor. Crampele ar trebui sa dispara in mod vizibil, astfel incat picioarele sa se simta mult mai linistite! Merita o incercare, nu?

Citeste si articolul :   Acestea sunt cele mai mortale animale de pe Pamant

Dovada

Metoda cu sapunul de lavanda nu a fost dovedita stiintific, dar multi oameni de pe Internet sustin ca functioneaza cu adevarat. Alti utilizatori s-au intrebat daca acesta nu este doar un efect placebo. O femeie a raportat apoi ca a pus sapunul sub cearsaf fara stirea sotului ei si el a dormit imediat mult mai bine. Deci nu este doar o chestiune a mintii. Asigurati-va ca este sapun de lavanda; este putin probabil ca sapunul sa functioneze normal.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Camelia Patru

Camelia este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, cu o experienta de peste 8 ani în managementul proiectelor și o mare pasiune pentru lumea dulciurilor, patiserie și stilul de viata sănătos.