Valeriu Gheorghita, anunt de ultim moment despre vaccinarea anti-COVID la copiii de 12 – 15 ani

Medicul Valeriu Gheorghita, coordonatorul Campaniei de Vaccinare COVID-19, a venit cu lamuriri in privinta vaccinarii minorilor cu varte cuprinse intre 12 si 15 ani.

Intr-un interviu la Antena 3, medicul militar a anuntat ca Pfizer este singura companie care a depus documentatia in vedere obtinerii autorizatiei pentru administrarea la acest segment de varsta.

“Primul pas este sa se obtina autorizarea pentru administrarea vaccinului la segmentul de varsta 12-15 ani.

Singurul vaccin care este in masura sa asigure aceasta indicatie, in momentul de fata, este vaccinul de la Pfizer, care a si depus documentatia la FDA, urmand ca ulterior sa depuna aceleasi date si la Agentia Europeana a Medicamentului.

Publicitate

In general, timpul de acordare a acestei autorizari este de aproximativ doua luni asa ca estimam ca din al treilea trimestru al acestui an se va obtine aceasta autorizare si vom putea sa includem inclusiv aceasta grupa de varsta pentru vaccinarea cu Pfizer”, a declarat Valeriu Gheorghita pentru sursa citata mai sus.

Cum se va face vaccinarea

“Teoretic, din septembrie ar trebui ca numarul de doze sa fie suficient si sa nu se mai impuna o prioritizare, dar este important sa facilitam accesul celor mai vulnerabili la vaccinare.

Citeste si articolul :   Alegeri parlamentare 2020, rezultate partiale. Surpriza mare pentru Aur

Cred ca pana la acel moment vom reusi sa vaccinam mare parte a persoanelor adulte, asa ca din septembrie ar trebui sa avem suficiente locuri si doze cat sa nu mai fie nevoie de aceasta prioritizare si sa existe un acces mult mai usor la procesul de vaccinare”, a mai spus Valeriu Gheorghita.

Rezultate promitatoare Pfizer pentru vaccinurile impotriva coronavirusului pentru copii

Un studiu clinic a constatat ca vaccinul a fost extrem de eficient la adolescenti, o veste potential buna pentru scolile care revin la normal in aceasta toamna.

Publicitate

Vesti bune despre vaccinurile pentru adolescenti

Un studiu clinic a constatat ca vaccinul Pfizer-BioNTech a fost extrem de eficient la adolescentii cu varste cuprinse intre 12 si 15 ani, au declarat companiile miercuri. Studiul nu a constatat nicio infectie in randul copiilor care au primit vaccinul, iar vaccinurile au produs raspunsuri chiar mai puternice ale anticorpilor la copii decat la adultii tineri. Copiii nu au prezentat efecte secundare grave.

Citeste si articolul :   Valeriu Gheorghita, prima declaratie dupa primul caz de soc anafilactic inregistrat in Romania dupa vaccinarea COVID-19

„Oh, Doamne, sunt atat de fericit sa vad acest lucru – este uimitor”, i-a spus Akiko Iwasaki, imunolog la Universitatea Yale, colegei noastre Apoorva Mandavilli.

Apoorva a spus: „Aceasta este o veste cu adevarat excelenta si ar trebui sa ii faca pe parintii adolescentilor si chiar pe parintii copiilor mai mici sa fie foarte fericiti si foarte optimisti”.

„Stim de-a lungul timpului ca trebuie sa vaccinam copiii pentru a obtine imunitatea turmei”, a continuat ea. Speram ca aceste stiri ar trebui sa convinga orice parinti care au avut indoieli cu privire la eficacitatea vaccinului pentru a-si imuniza copiii, scrie nytimes.com

Apoorva a declarat ca Pfizer si BioNTech intentioneaza sa solicite de la Administratia pentru Alimente si Medicamente o modificare a autorizatiei de utilizare de urgenta pentru vaccinul lor, in speranta de a incepe vaccinarile copiilor mai mari inainte de inceperea anului scolar urmator.

Deci, ce inseamna exact aceasta stire pentru scoli?

Creste probabilitatea ca scolile, in special liceele, sa arate mai mult ca normal in toamna. Odata cu vaccinarea adultilor in plina desfasurare, expertii in sanatate publica spuneau deja ca districtele scolare ar trebui sa planuiasca sa ofere instruire personala tuturor elevilor la inceputul anului scolar urmator.

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.