Valeriu Gheorghita, prima declaratie despre barbatul decedat dupa vaccinarea cu AstraZaneca

Medicul Valeriu Gheorghita, coordonatorul Comitetului National de Coordonare a Activitatii de Vaccinare (CNCAV), a declarat la Aleph News, ca nu exista legatura intre vaccinarea barbatului din Gorj, care a decedat, si faptul ca a primit vaccin din lotul retras din cauza reactiilor adverse.

De asemenea, medicul militar a specificat ca barbatul mort in judetul Gorj, dupa ce a primit ser din lotul ABV 2865, suspendat dupa ce in Italia s-au raportat reactii adverse de natura trombotica, a suferit un infarct miocardic si nu exista legatura intre vaccinare si deces.

„A fost comunicat in detaliu cu ce s-a intamplat in cazul persoanei din Gorj. Era vorba despre o persoana, care desi nu era in evidenta cu boli cronice, in urma raportului a necropsiei a reiesit ca avea, de fapt, antecedente de infarct miocardic, de fapt sechele. Vreau sa aduc aminte ca mortalitatea este pe primul loc (pentru infarct – n.r.). In acest moment nu exista o informatie care sa ateste legatura dintre vaccinare si aparitia acestor evenimente”, a declarat Valeriu Gheorghita.

Citeste si articolul :   Curs valutar BNR, luni, 23 noiembrie 2020. Ce se intampla astazi cu principalele valute

Medicul mentioneaza ca s-a facut o analiza in cazul a peste 10 milioane de persoane vaccinate si s-a constatat ca numarul acestor evenimente trombotice nu au nicio legatura cu vaccinarea. Acest raport urmeaza sa fie inaintat Agentiei Europeane a Medicamentului.

Publicitate

Totodata, coordonatorul Comitetului National de Coordonare a Activitatii de Vaccinare (CNCAV), a explicat ca decizia de punere in carantina a dozelor nefolosite din lotul ABV 2856 a fost una „de maxima precautie”.

„(Decizia – n.r.) a fost declansata in urma semnalelor din Italia, fara sa existe un fundament stiintific in acest moment. Am decis ca este cel mai prudent pana la clarificarea acestor concluzii, sa nu existe nici cea mai mica suspiciune sau temere in spatiul public si in randul populatiei care doreste sa se vaccineze vizavi de acest tip de lot. Din punct de vedere stiintific si medical nu avem un fundamente la acest moment”, a mai spus medicul.

De asemenea, medicul Valeriu Gheorghita a specificat ca s-au analizat peste 10 milioane de persoane vaccinate si nu au aparut evenimente trombotice mai putin obisnuite.

Citeste si articolul :   Valeriu Gheorghita, anunt despre testele de anticorpi

Barbatul in varsta de 47 de ani din Targu-Jiu, decedat a doua zi dupa ce s-a vaccinat, fusese imunizat cu ser AstraZeneca din lotul AVZB2856

Ion Barbu, in varsta de doar 46 de ani, se vaccinase impotriva COVID-19 cu doar o zi inainte.

Barbatul lucra la serviciul de Gospodarire a Apelor Gorj si s-a dus la munca imediat dupa imunizare. La doar cateva minute dupa ce a ajuns, i s-a facut rau.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.