O femeie din Capitala a salvat viata unui barbat. Trecatorii: “Lasati-l, doamna, ca o fi beat”

O femeie din Bucuresti este revoltata pe nepasarea semenilor. Aceasta a povestit pe Facebook cum a salvat viata unui barbat care era cazut in zapada si suferise o criza de diabet. Oamenii treceau pe langa el, dar nu l-au ajutat. Mai mult, un domn i-ar fi spus femeii “Lasati-l, doamna, in pace ca o fi beat!!!”.

Iata intreaga poveste:

“Imi iau copchilu din dotare si saniuta. Plecam in parc. Pana in parc am tras la sanie ca la sala de forta. Macar acum am o scuza pt a nu merge la sala .

Profit de ocazie si povestesc cu piciu tot ce vedem, atingem, mirosim, simtim cu si despre iarna.

Aproape de parc, in fata unui restaurant el si ea stau la tigara. Din fata se apropie un domn de cca 50-60 de ani. Isi da masca jos. Se sprijina de o masina. Si din acea secunda nu mi-am putut dezlipi ochii de el. Se spala cu zapada pe fata. Imi indrept privirea ostentativ catre cei doi ( el si ea de la tigara). Copilu’ trage de mine. Ca m-am oprit in mijlocul drumului. Si ei doi privesc acelasi barbat care merge deja in zig zag, se sprijina pe masini. Ma intorc dupa el. Copchilu striga ca vrea in parc.

“Puiu’ asteapta putin, mami”( multumesc cu ceru’ si pamantu’ analistei ca mi-a introdus “asteapta”)

Domnul cade in zapada sub privirile celor doi care isi fumau linistiti tigara. Ma duc la el. Abia vorbeste. Intru in restaurant. Cumpar o sticla de apa. Dupa mine un domn: “Lasati-l, doamna, in pace ca o fi beat!!!”

Ma incapatanez si nu renunt. Il ajut sa isi desfaca ghiozdanul. (Copilul asteapta linistit pe saniuta. ) Omul avea nevoie de insulina. Facea o criza. Abia vorbea. Ma roaga intr-una sa ii vorbesc. Si ii vorbesc. Draq stie ce am debitat. Ca debitam intr-una. Imi asez mana pe umarul lui. Stau cu el in zapada. Nu-l pot ridica. El e de 2 ori cat mine. Se mai apropie un domn. Il ajuta sa se ridice din zapada.

Intru in restaurant si iau paine( nu, nu mi-au mai cerut bani si s-au oferit sa il ajute sa intre in restaurant).

O multime de oameni se strange acum…abia acum. Domnul isi facuse intre timp injectia…incepe sa isi revina…Plange cu lacrimi de copil, ma tine de mana si imi multumeste. Stau tacuta. Nu stiu ce as putea spune. Nu am nimic de spus acum. Acum nu stiu decat sa il tin de mana si atat. Nu mai am cuvinte. Au secat toate.

Citeste si articolul :   O tanara vaduva venea saptamanal la mormantul sotului

Il las pe un alt domn sa ramana langa el caci domnul in discutie deja se simtea inconfortabil plangand in fata mea si nu doream sa ii creez un disconfort.

Oameni buni…nu mai stati nepasatori!!! Ce draq aveti daca interveniti??? Ce va costa???? Interveniti, oameni buni, atunci cand vedeti ca cineva are nevoie de ajutor!!!!
Cuuuum, draqlui, iti poti fuma linistit tigara cand un om pica secerat in zapada in fata ta??? Si beat daca era…avea vreo relevanta??? Acesta era un diabetic. Putea fi orice altceva…are vreo relevanta??? NU! Nepasarea NU are scuze.

Si stiti de ce?

Pentru ca in locul domnului de azi, putea fi oricare dintre voi. Vreti schimbare? Faceti voi primul pas!
#schimbareaincepecutine”, a scris femeia pe contul sau de Facebook.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.