Pana la ce ora se poate circula in noaptea Invierii si cand se inchid magazinele in Vinerea Mare. Anuntul premierului Citu

Se apropie cu pasi repezi ina dintre cele mai mari sarbatori religioase pentru crestinii ortodocsi, Invierea Domnului. Premierul Romaniei, Florin Citu a anutat, ca va trimite Comitetului National pentru Situatii de Urgenta cateva propuneri importante care vizeaza sarbatrile pascale.

Premierul a postat un mesaj pe reteaua de socializare despre desfasurarea Pastelui din 2021.

Pana la ce ora se va putea circula, cand se vor inchide magazinele

Crestinii ortodocsi sarbatoresc Pastele Ortodox, pe 2 mai 2021.

Premierul va propune prelungirea circulatiei pe timpul noptii, pana la ora 5.00 si inchiderea magazinelor, in Vinerea Mare, la ora 20.00. De asemenea, o propunere vizeaza statiunile de pe litoral.

„Propuneri importante pe care le transmit astazi CNSU:

– pentru cei care vor merge la slujba de Paste, circulatia pe timpul noptii sa fie permisa pana la ora 5:00;

– magazinele sa ramana deschise pana la ora 20.00 vineri inainte de Paste;

– statiunile de pe litoral sa fie deschise, respectand toate regulile in vigoare, dar cu capacitate de maximum 70% (exact asa cum sunt acum statiunile de la munte)”, a scris Florin Citu pe pagina sa de Facebook.

Citeste si articolul :   Vlad Voiculescu sare la gatul lui Citu: "Mi-a tinut jumatate din echipa de la minister ore in sir in interogari"

Comitetul National pentru Situatii de Urgenta se reuneste joi, inaintea sedintei de Guvern in care va fi aprobata o noua prelungire a starii de alerta.

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Andrei Baciu, a spus care este conditia principala pentru ca slujba de Inviere sa se desfasoare. Acesta a precizat ca organizarea slujbei de Inviere din 2021 va fi in directa legatura cu dinamica epidemiologica.

Seful DSU, Raed Arafat a spus ca spera ca romanii sa nu se intoarca la situatia de anul trecut: „Speram ca nu. Nu ma pronunt aici, o parte din atacuri au fost foarte tendentioase. Nu doreste nimeni sa limiteze drepturile la activitatea religioasa.”

Autor