Inca o localitate intra in carantina.

Inca o lacalitate intra in carantina. Comuna Salciua, de pe Valea Ariesului va intra in carantina incepand din data de 8 aprilie. Aceasta decizie vine dupa ce localitatea respectiva inregistreaza o rata de incidenta de 13,25 la 1.000 de locuitori.

Potrivit specialistilor, riscul epidemiologic este „de o gravitate crescuta”

Directia de Sanatate Publica Alba a intocmit o analiza de risc, fiind emis de catre Institutul National de Sanatate Publica Avizul de carantina zonala.

Hotararea luata de CJSU

„Propunem instituirea masurii de carantinare zonala pe o perioada de 14 zile a comunei Salciua, judetul Alba, incepand cu data de 08.04.2021 ora 06,00, sens in care se solicita Centrului National de Coordonare si Conducere a Interventiei emiterea ordinului sefului Departamentului pentru Situatii de Urgenta”, scrie in hotararea luata de CJSU.

De asemenea, DSP Alba va evalua si prioritiza oportunitatea de testare a persoanelor si va transmite solicitarile de sprijin cu materiale sanitare si personal de specialitate catre Institutul National de Sanatate Publica / Ministerul Sanatatii, iar Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Unirea” Alba va asigura transmiterea mesajelor de avertizare prin sistemul RO-ALERT catre populatia din zona carantinata, cu masurile ce trebuie respectate pe timpul instituirii carantinei zonale.

Citeste si articolul :   Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a facut anuntul. Ce se intampla cu salariile bugetarilor in 2021

De asemenea, Comuna ilfoveana Gruiu a intrat in carantina pentru o perioada de 14 zile, incepand de miercuri seara.

In Gruiu, rata de infectare a ajuns la 8,61 cazuri la mia de locuitori, astfel ca autoritatile au decis carantina zonala pentru comuna, cu satele apartinatoare Gruiu, Lipia, Santu Floresti si Silistea Snagovului, judetul Ilfov.

Totodata, carantina zonala se prelungeste cu 7 zile pentru comuna ilfoveana Mogosoaia, incepand de miercuri ora 22.00. Rata de infectare aici a ajuns la 6,19 cazuri la mia de locuitori.

Autor