Orasul in care casele bolnavilor de COVID au fost marcate cu simboluri rosii.

Un primar din Venezuela a trecut la marcarea cu simboluri de avertizare de culoare rosie a caselelo persoanelor infectate cu COVID-19. Totodata, primarul a amenintat locuitorii ca va reduce beneficiile sociale pentru cei care incalca regulile de carantina, scrie Reuters.

„Ne protejam oamenii”, a declarat Luis Duque, primarul din Sucre, Yaracuy.

„Acest semn indica faptul ca aici exista un caz de Covid sau un suspect de Covid, astfel incat oamenii pot fi atenti”, a mai spus el intr-un videoclip postat saptamana aceasta pe o retea sociala.

De asemenea, primarul a mai spus la un post de radio local ca sunt necesare masuri radicale, pentru ca Venezuela se confrunta cu al doilea val de Covid. In acelasi interviu acesta a anuntat ca se gandeste sa taie ratiile alimentare si de gaz pentru cei care nu respecta restrictiile.

Venezuela se confrunta cu o noua explozie a numarului de imbolnaviri, dupa un prim varf inregistrat in august 2020. Marti, tara a anuntat 1.526 de cazuri noi si 15 decese. Yaracuy a raportat 186 de cazuri noi, fiind al patrulea cel mai afectat stat.

Citeste si articolul :   Ministrul Educatiei, anunt de ultim moment. Ce se intampla cu deschiderea scolilor dupa focarul COVID cu tulpina noua din Bucuresti

Duque a spus ca administratia sa ii va amenda pe cei care nu respecta carantina cu echivalentul a 9 dolari, adica salariul minim pe cateva luni din Venezuela hiperinflationista.

Ministerul informatiei din Venezuela si Duque nu au comentat pentru Reuters aceste decizii. In schimb, primarul a mai spus pentru presa locala ca, daca cineva considera ca masurile sunt neconstitutionale, le poate contesta in instanta.

Autor