Mananca 3 curmale pe zi – uite ce se va intampla in corpul tau

Curmalele sunt adesea privite gresit ca dulciuri, bomboane. Exista multe motive intemeiate pentru a le consuma regulat! Asa ca data viitoare in timp ce navighezi pe internet sau iti citesti cartea preferata ia-ti gustarea din curmale cu tine! Mai jos sunt cateva dintre marile beneficii pentru sanatate pe care le fac curmalele.

Vase de sange

Curmalele previn acumularea de calciu in vasele de sange. Prea mult calciu poate duce la infundarea arterelor, ceea ce, la randul sau, va pune in pericol accidente vasculare cerebrale, infarct si alte boli. Doar 3 bucati de curmale pe zi fac o mare diferenta!

Ficat

Publicitate

Studiile au aratat ca curmalele va pot ajuta sa va consolidati ficatul, sa se regenereze.

Inima

Curmalele sunt bune pentru inima ta. Deoarece fructele sunt bogate in potasiu, acestea sunt deosebit de eficiente in prevenirea bolilor cardiovasculare. Acest lucru reduce riscul de accident vascular cerebral si atacuri de cord si, de asemenea, scade colesterolul LDL.

Citeste si articolul :   4 motive pentru a folosi ghimbirul pentru a va ingriji sanatatea

Energie

La fel ca nucile sau migdalele, curmalele sunt, de asemenea, o gustare ideala. Zaharul pe care il contine ofera un impuls energetic care, combinat cu nuci, dureaza si mai mult datorita grasimilor. In acelasi timp, activitatea creierului este stimulata de vitamine, astfel incat curmalele sunt adesea privite ca hrana pentru sport.

Publicitate

Digestie

Curmalele stimuleaza digestia. Ajuta la constipatie, indigestie si alte probleme datorita efectului lor „detoxifiant”. Toate aceste efecte sunt rezultatul fibrelor si aminoacizilor pe care ii contine, care optimizeaza digestia si ajuta organismul sa proceseze alimentele

Magneziul din curmale ajuta la ameliorarea durerii si a umflaturilor. De asemenea, au un efect antibacterian si reduc infectiile in organism. Acestea sunt cu siguranta un excelent supliment la medicamente.

Curmalele sunt fantastice si se dovedesc a fi o gustare excelenta in multe feluri. Deci ce mai astepti…. mai jos regasiti o reteta de bomboane pe baz de curmale, pe care le puteti face acasa cu doar 4 ingrediente:

Citeste si articolul :   Ce legume nu ar trebui sa fie plantate langa rosii?

50 g unt de cocos

200 g curmale fara samburi

100 g nuci caju

30 g cacao

Se hidrateaza pentru 2-3 ore nucile caju (adica se pun in apa rece). Dupa ce nucile caju au stat la hidratat, se pun intr-un blender, alaturi de untul de cocos si curmale. Se lasa sa se mixeze pana devine o crema. La sfarsit se adauga jumatate din cantitatea cacao, se amesteca si se da la rece pentru 1 ora.

Cu mana se vor forma mici bomboane (bile) pe care ulterior le vei tavali prin cacao sau fulgi de cocos, sau fulgi de ovaz, ce iti doresti.

Gustarea perfecta, care este extrem de sanatoasa, rapida si ieftina!

Publicitate

Autor

Autor: Camelia Patru

Camelia este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, cu o experienta de peste 8 ani în managementul proiectelor și o mare pasiune pentru lumea dulciurilor, patiserie și stilul de viata sănătos.