Cum sa pastrati alimente proaspete in timpul verii: cinci sfaturi

Cu siguranta ati observat de mai multe ori ca vara mancarea se strica mult mai repede decat in alte anotimpuri. Acest lucru se datoreaza temperaturii ridicate a aerului, care accelereaza reproducerea bacteriilor. Pentru a nu fi nevoit sa aruncati alimentele des din cauza alterarii excesive, trebuie sa urmati cateva reguli simple pentru pastrarea alimentelor vara.

Fereste fructele si legumele de soare

Legumele si fructele fac parte integranta din dieta de vara. Pentru a le pastra proaspete timp indelungat, se recomanda pastrarea lor intr-un loc uscat, la temperatura camerei, ferit de lumina soarelui. Daca fructele si legumele sunt foarte coapte si suculente si intentionati sa le consumati in timpul zilei, atunci le puteti lasa la frigider.

Pastrati carnea si pestele in recipiente ermetice

Vara, carnea si pestele trebuie pastrate in recipiente ermetice in partea de jos a frigiderului. O astfel de depozitare va ajuta la incetinirea alterarii si reproducerea bacteriilor si va preveni contactul pestelui si carnii cu alte produse.

Nu lasati produsele lactate la cald mult timp

Produsele lactate (lapte, iaurt, branzeturi etc.) necesita o atentie deosebita atunci cand sunt depozitate in sezonul cald. Laptele trebuie trimis la frigider imediat dupa ce l-ati adus din magazin, pastrat la o temperatura de 0 pana la 4 grade Celsius si folosit in perioada indicata pe ambalaj. Daca produsul a fost deja deschis, trebuie consumat in cateva zile.

Publicitate

Protejati alimentele de insecte

Vara, insectele devin deosebit de active si pot provoca contaminarea alimentelor. Pentru a mentine alimentele ferite de daunatori, depozitati-o in recipiente etanse sau folositi plase pentru a proteja alimentele de muste  si alte insecte mici.

Nu pastrati resturile de mancare gatita mai mult de doua zile

Pastrarea resturilor de mancare gatita pentru o perioada lunga de timp in timpul verii  nu este o idee foarte buna deoarece  poate duce la otravire. Daca ti-a ramas  mancare, bag-o  la frigider cat mai curand posibil intr-un recipient cu capac etans si consuma intr-o zi sau doua.

Autor