Anunt de ultim moment pentru toti clientii ING!

Anunt de ultim moment pentru toti clientii ING! ING Bank a trimis tuturor clientilor sai o notificare despre „noua colectie de schimbari contractuale din sezonul primavara-vara”. Aceasta institutie face o serie de modificari in ceea ce priveste serviciul de Home’Bank si introduce o serie de reguli noi.

Astfel, incepand cu data de 23 aprilie 2021, toate platile online facute cu cardul de persoana fizica sau cu VISA Business, care necesita masuri suplimentare de autentificare, vor putea fi autorizate exclusiv din Home’Bank. Acest lucru inseamna ca precedentele metode de autorizare, precum codul primit prin SMS, nu vor mai fi folosite.

Totodata, serviciul Home’Bank poate fi folosit la aproape orice ai nevoie chiar si fara cont curent. Prin Home’Bank se poate administra cu usurinta relatia cu ING pentru deschiderea sau inchiderea de produse si serviciile disponibile, actualizarea de date, vizualizarea si stergerea celor imputerniciti de pe conturi. In acelasi timp acesta poate fi folosit si ca un instrument de plata, in cazul in care ai acces la un cont curent de persoana fizica.

Citeste si articolul :   A aparut prima fotografie cu Alex Bodi si Daria Radionova! Imaginea care o va intrista pe Bianca

Daca aveti deja activ serviciul Home’Bank, acesta va ramane activ chiar daca se inchide contul de care este atasat.

Publicitate

ING,  noi reguli

Daca ai mai multe conturi curente in EUR, comisionul unic de administrare de 2 euro/luna se va aplica, incepand cu data de 25 mai 2021, pentru fiecare cont in parte. Poti sa inchizi conturile pe care nu le folosesti direct din Home’Bank sau in orice ING Office.

Tranzactii cu cardul pe teritoriul UE

Din 19 aprilie 2021 te vom notifica atunci cand folosesti cardul pentru plati la POS/ online sau retrageri de numerar de la ATM, pe teritoriul Uniunii Europene.

Publicitate

Astfel, fie ca platesti in euro sau intr-o moneda nationala diferita de euro (a unui stat membru UE), iar moneda tranzactiei este diferita de moneda contului atasat cardului, vei fi notificat cu privire la costurile totale de conversie valutara aferente tranzactiei cu cardul. Costurile sunt exprimate procentual prin raportarea acestora la cea mai recenta rata de schimb valutar de referinta disponibila, emisa de Banca Centrala Europeana.

Citeste si articolul :   Medic roman, 9 reguli esentiale: "Ce sa faci daca ai COVID"

Notificarile vor fi transmise prin email sau, in cazul in care nu il avem, prin SMS.

Iti reamintim ca poti sa primesti bani super simplu de la non-clienti ING. Ei pot depune bani la bancomatele ING in baza unui cod, fara sa fie nevoie de card. De acum maximul sumei depuse fara card este de 75.000 RON per deponent in decursul a 18 luni.

Incepand cu 1 iunie 2021 vei putea transfera bani in regim de urgenta direct din Home’Bank din conturile tale in valuta. Banii vor ajunge in aceeasi zi lucratoare, daca tranzactia a fost facuta in intervalul orar permis ordinelor de plata in regim de urgenta si va fi comisionata conform listei de taxe si comisioane. Transferul poate fi facut in oricare dintre urmatoarele monede EUR, USD, GBP, HUF, CAD, CHF, DKK, SEK, si PLN.

Incepand cu 25 mai 2021 pentru platile cu cardul de tip Jocuri de noroc (Gambling) se va aplica un comision in valoare de 3,9 lei per tranzactie, plus 1,9% din suma tranzactiei pentru tranzactii cu cardul de lei si respectiv 0,8 euro plus 1,9% din suma, pentru tranzactii cu cardul de euro. In tranzactiile de acest tip se numara: jocurile de noroc, pariurile, jocurile la casino, biletele de loterie etc.

Citeste si articolul :   S-au anuntat noile restrictii care intra in vigoare de vineri seara

La inchiderea unui cont pentru care aveai activat serviciul Facturi, un mandat de direct debit sau plata furnizori, inceteaza si aceste mandate, iar facturile nu vor mai fi platite.

De la data acestei notificari, contractele pentru ING Economii si ING Economii pentru copii devin contracte pe o perioada nedeterminata, cu posibilitatea renuntarii la initiativa partilor.

In cazul ING Economii pentru copii a fost adaugata si formula de calcul a dobanzii pentru mai multa transparenta.

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.