Rezultate foarte bune obtinute cu un tratament experimental pentru COVID-19

Un tratament experimental pentru COVID-19 are rezultate foarte bune. Pacientii cu forme severe au plecat acasa dupa cateva zile de spitalizare.

Un tratament experimental se pare ca are succes in lupta cu COVID 19, informeaza CNN.

Este vorba despre Remdesivir. Pacientii cu Covid-19 care primesc Remdesivir si-au revenit rapid, iar cei mai multi au mers acasa in cateva zile.

Pacientii alesi pentru studiul clinic au avut simptome respiratorii severe si febra. Dupa administrarea Remdesivir au fost capabili sa paraseasca spitalul dupa mai putin de o saptamana de tratament, informeaza STAT News, citat de CNN.

Publicitate

„Cea mai buna veste este ca majoritatea pacientilor nostri au fost deja externati, ceea ce este grozav. Am pierdut doar doi pacienti”, a spus dr. Kathleen Mullane, specialist in boli infectioase la Universitatea din Chicago, care conduce studiul clinic.

Nu exista o terapie aprobata pentru Covid-19, dar institutele nationale de sanatate organizeaza teste pentru mai multe medicamente si alte tratamente, printre care si remdesivir.

Medicamentul, realizat de Gilead Sciences, a fost testat impotriva Ebola cu putin succes, dar multiple studii la animale au aratat ca medicamentul poate preveni si trata coronavirusurile cum ar fi Covid-19, inclusiv SARS (sindromul respirator sever acut) si MERS (Orientul Mijlociu Respirator) Sindromul).

In februarie, Organizatia Mondiala a Sanatatii a declarat ca remdesivir a aratat potential impotriva Covid-19, potrivit CNN.

Studiile medicamentului sunt in curs de desfasurare la zeci de alte centre clinice, de asemenea. Gilead sponsorizeaza testele medicamentului la 2.400 de pacienti cu simptome severe de Covid-19 in 152 de site-uri de testare din intreaga lume. De asemenea, testeaza medicamentul la 1.600 de pacienti cu simptome moderate la 169 de spitale si clinici din intreaga lume.

Gilead a spus ca asteapta rezultatele procesului pana la sfarsitul lunii.

.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.